Clicky


Nieuwe Volvo FH460 LNG 6x2 voor Schavemaker Logistics & Transport

Nieuwe Volvo FH460 LNG 6x2 voor Schavemaker Logistics & Transport
03-12-2021 11:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BEVERWIJK - In november heeft Schavemaker deze unieke Volvo FH460 LNG 6×2  in ontvangst genomen. Het is de eerste gekoelde combi voor het vervoeren van bloemen in de geschiedenis van ons bedrijf en de eerste van de nieuwe generatie Volvo FH.

Voor de leveranciers van Schavemaker, Volvo Trucks en Schmitz Cargobull, was het ook een baanbrekende truck, aangezien het het eerste voertuig was dat op een LNG-aangedreven chassis werd gebouwd. Thermo King-units, die naast de standaard diesel voeding ook zonnepanelen op het dak van de koelunit hebben, zorgen voor de juiste temperatuur van de bloemen die worden vervoerd.

De uitrusting omvat ook een BAR-laadklep. Het geheel wordt afgemaakt door de bestuurderscabine in de Globetrotter XL-versie, die de uitgebreide optionele uitrustingen heeft en een aantal systemen die de veiligheid waarborgen, waaronder een dode hoek bewakingscamera aan de rechterkant van het voertuig. 

Om het voertuig op de weg goed te laten opvallen, is naast de cabine in Schavemaker-kleuren, de opbouw bekleed met een advertentie van opdrachtgever Floricultura en het geheel is aangevuld met Alcoa Dura Bright aluminium velgen.