Clicky

 
Transport Online - Schiphol beëindigt samenwerking met Ballast-Nedam TAV bij bouw A-pier Schiphol

Schiphol beëindigt samenwerking met Ballast-Nedam TAV bij bouw A-pier Schiphol

Schiphol beëindigt samenwerking met Ballast-Nedam TAV bij bouw A-pier Schiphol

SCHIPHOL - Schiphol bereidt een nieuwe aanbestedingsprocedure voor om de A-pier af te bouwen. Na intensief overleg met de huidige aannemer, bouwcombinatie Ballast-Nedam TAV, heeft Schiphol besloten om de samenwerking te beëindigen. 

“Zoals bekend gemaakt tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers dit jaar, verloopt het afbouwen van de A-pier niet zoals verwacht. Daarover hebben we uitvoerige gesprekken gevoerd met de aannemer, waarin we niet tot overeenstemming zijn gekomen. Dat is vervelend voor alle partijen. We werken momenteel aan een plan om de A-pier zo snel als mogelijk met nieuwe aannemers af te bouwen en op te leveren", aldus Hanne Buis, Chief Projects & Assets Officer bij Royal Schiphol Group

Dit plan omvat het aanbesteden van het grootste deel van de resterende werkzaamheden aan de A-pier. Als de aanbestedingsprocedure is afgerond, zal Schiphol in overleg met de aannemers een nieuwe planning maken voor het opleveren van de pier.

Ondanks het feit dat Ballast Nedam/TAV en Schiphol veel moeite hebben gedaan om tot een gezamenlijke oplossing te komen, heeft dit helaas niet tot overeenstemming geleid en heeft Schiphol Group besloten de samenwerking te beëindigen. Ballast Nedam/TAV betreurt deze uitkomst, te meer voor alle leveranciers, onderaannemers en de eindgebruikers van de A-pier.

Ballast Nedam/TAV en Schiphol Group hebben afgesproken om de transitie en overdracht van de bouwplaats zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen. Tegelijkertijd zal Ballast Nedam/TAV werken aan een correcte oplossing in het belang van alle stakeholders, inclusief alle betrokken onderaannemers en leveranciers.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden