Clicky

 
Transport Online - GLP verwerft 30.000 vierkante meter grond in Amsterdam

GLP verwerft 30.000 vierkante meter grond in Amsterdam

GLP verwerft 30.000 vierkante meter grond in Amsterdam
29-11-2021 09:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - GLP, een van de grootste investeerders en ontwikkelaars van logistieke warehouses en distributieparken in Europa, heeft vandaag aangekondigd dat het 30.000 m2 grond heeft verworven van Heembouw Bedrijfsruimten West B.V. Het is gelegen op Business Park Amsterdam Osdorp. De bouw van een 24.000 m2 Grade-A warehouse voor City Distribution is begonnen. Deze uitbreiding maakt deel uit van GLP's plan om haar aanwezigheid in Nederland verder uit te breiden.

Bij oplevering wordt het warehouse langdurig verhuurd aan een in Nederland gevestigd farmaceutisch groothandelsbedrijf voor hun last mile bezorging en zal het worden gebouwd op basis van de meest recente magazijnspecificaties. Het warehouse zal bij oplevering een BREEAM Very Good rating hebben. De verwachte oplevering van het gebouw is Q4 2022.

Business Park Amsterdam Osdorp is strategisch gelegen in Nederland, dicht bij de luchthaven Schiphol en de haven van Amsterdam. Naast gemakkelijke toegang tot vervoer over water en door de lucht, ligt het warehouse dicht bij de snelwegen A4, A5 en A9. Daarnaast is de A2 een belangrijke verbinding tussen de regio Amsterdam en het noorden en zuiden van Nederland, evenals de A1 die de regio met het noorden van Nederland verbindt.

Philippe Hendriks, Country Director Nederland & België bij GLP, zegt hierover: "GLP werkt hard aan zijn groei in Nederland en Europa. We zijn verheugd dat we weer een hoogwaardige logistieke locatie aan ons portfolio kunnen toevoegen die we aan bestaande en nieuwe klanten kunnen aanbieden. Het warehouse bevindt zich op een uitstekende logistieke locatie in Nederland, gelegen op de logistieke corridor tussen Amsterdam Airport Schiphol en het stadsdeel Nieuw-West van de stad Amsterdam. Daarom dient deze locatie zowel de algemene logistiek als de last mile/ the city hub functie die in de nabije toekomst steeds belangrijker zal worden."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden