Clicky

 
Transport Online - 120 vrachtwagens vast op Britse M62 door storm Arwen [+foto's]

120 vrachtwagens vast op Britse M62 door storm Arwen

120 vrachtwagens vast op Britse M62 door storm Arwen [+foto's]
27-11-2021 12:15 | Weer en Verkeer | auteur ANP

LONDEN - [update 20:14 uur] De storm Arwen heeft in het Verenigd Koninkrijk voor veel overlast gezorgd. In Schotland en het noorden van Engeland kwamen tienduizenden huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten. Ook vielen volgens Britse media zeker drie doden doordat bomen omvielen.

Arwen ging sinds vrijdagmiddag gepaard met zware windstoten, regen en sneeuwval. De autoriteiten hadden Britten gewaarschuwd door een zeldzame code rood af te geven. Dat betekent dat levensgevaarlijk noodweer in aantocht is. Die code rood verliep volgens Sky News op zaterdagochtend, maar Britten kregen ook daarna nog het advies alleen te reizen als dat echt noodzakelijk is.

Bestuurders die zich toch op de weg begaven, kregen ook te maken met overlast. De politie meldde dat 120 vrachtwagens "vast kwamen te zitten in de sneeuw" op snelweg M62 door Engeland. In Britse media circuleren beelden van daken die van huizen zijn gerukt en wegen die zijn geblokkeerd door bomen en ander puin, zoals een grote trampoline die ondersteboven in een straat ligt.

De drie slachtoffers kwamen om het leven door bomen die omvielen. In het Noord-Ierse Antrim viel een boom op een auto, met de dood van een schoolhoofd tot gevolg. In het Engelse Ambleside werd een man uit Lancaster geraakt door een boom. Hij overleed volgens de politie ter plaatse. Ook in het Schotse Aberdeenshire kwam een 35-jarige automobilist om toen er een boom op zijn wagen viel.

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden