Clicky

 
Transport Online - Bevoorrading NS-retailformules op het station ook de komende jaren door Lekkerland Nederland

Bevoorrading NS-retailformules op het station ook de komende jaren door Lekkerland Nederland

Bevoorrading NS-retailformules op het station ook de komende jaren door Lekkerland Nederland
26-11-2021 10:46 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Ook in de komende jaren zullen NS-retailformules op het station zoals de Kiosk, de StationsHuiskamer, Julia’s en automaten bevoorraad worden door Lekkerland Nederland. In de nieuwe samenwerking die per 1 juli 2022 start, ligt de focus op verdere automatisering en verduurzaming.

Lekkerland en NS Retail werken al zo’n twintig jaar samen. Na een marktuitvraag door NS is Lekkerland wederom als beste kandidaat uit de bus gekomen.

Automatisering

De vernieuwde samenwerking gaat gepaard met een nieuwe IT-inrichting. “Winkels ontvangen middels ons Delivery Tracking System informatie over wanneer hun order binnenkomt. De vernieuwde koppeling van systemen onderling zorgt ervoor dat belangrijke orderinformatie inzichtelijk wordt voor de winkels,” aldus Olaf Gockel, Directeur Sales van Lekkerland Nederland. “Met als uiteindelijke doel dat reizigers zo min mogelijk hoeven mis te grijpen in de winkel.”

Zero-emissie

Beide partijen willen ook stappen zetten om te komen tot zero-emissie vervoer. De Master Data Management tool van Lekkerland zorgt voor accurate en efficiënte ontsluiting van artikeldata. Daarnaast biedt de tool additionele informatie en selectiecriteria, waardoor het voor NS makkelijker wordt om verantwoorde keuzes in het assortiment te maken. “Als we toe willen werken naar volledig energieneutrale en afvalvrije stations, moeten we ook kritisch naar onze bevoorrading kijken”, vertelt Anne-Maartje Ordelman, directeur NS Retail.

“Daarvoor kan je aan verschillende knoppen draaien, als het aantal ritten, de verpakking en de herkomst van het product. De eerste stap is dat we meer inzicht krijgen in data over onze artikelen en bijbehorende logistiek. Dat maakt het voor ons makkelijker om de juiste keuzes te maken die bijdragen aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden