Clicky

 
Transport Online - Vrachtschip met zwavelzuur maakt water bij Echt-Susteren

Vrachtschip met zwavelzuur maakt water bij Echt-Susteren

Vrachtschip met zwavelzuur maakt water bij Echt-Susteren
24-11-2021 16:49 | Incidenten | auteur ANP | Redactie

ECHT-SUSTEREN - [update 22:22 uur] Een vrachtschip met aan boord 443 ton zwavelzuur is woensdag rond 16.00 uur in aanvaring gekomen met een ander vrachtschip. Hierdoor zijn twee scheuren ontstaan, waardoor het schip met zwavelzuur water maakt, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Niemand raakte gewond.

Eerder op woensdag was er de vrees dat er zwavelzuur lekte, maar dat bleek niet het geval. Het ongeval gebeurde op het Julianakanaal in de buurt van de Limburgse gemeente Echt-Susteren.

Het schip is naar een kade in Echt gevaren, waar het is aangemeerd en de opvarenden zichzelf in veiligheid hebben gebracht. Duikers bekijken of het lek gedicht kan worden, zodat het schip later de reis kan vervolgen.

De lading van het schip wordt overgepompt naar een ander schip. Om veilig te kunnen werken wordt daarmee gewacht tot donderdagochtend, als het licht is. Tot die tijd wordt het water uit het ruim gepompt om zinken te voorkomen.

Het scheepvaartverkeer werd tijdens en na het ongeval tijdelijk stilgelegd. Het andere schip dat betrokken was bij de aanvaring, is in Maasbracht afgemeerd. Ook dat schip wordt nader onderzocht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden