Clicky

 
Transport Online - HEMA verkoopt bakkerijen aan bakkerijbedrijf BACU

HEMA verkoopt bakkerijen aan bakkerijbedrijf BACU

HEMA verkoopt bakkerijen aan bakkerijbedrijf BACU
24-11-2021 10:18 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

AMSTERDAM - HEMA heeft besloten om haar bakkerijen onder te brengen bij BACU, de in Uden gevestigde leverancier van brood, banket en broodspecialiteiten. BACU levert brood en banket aan Jumbo Supermarkten en zal in de toekomst ook aan HEMA gaan leveren. Voor de klant verandert er niets: alle HEMA gebak, taarten, vlaaien en ook de tompouces blijven door dezelfde medewerkers, in dezelfde bakkerijen en volgens hetzelfde recept bereid worden exclusief voor HEMA.

BACU zal de centrale bakkerij in Almere en de centrale bakkerijen in Sneek, Zwolle, Doetinchem, Dordrecht en Helmond overnemen, die allemaal voor de eigen regio produceren. Ook de 250 medewerkers van de HEMA bakkerijen gaan mee in de overname en behouden hun baan. De verkoop maakt deel uit van de strategische focus die HEMA de komende jaren aanbrengt. De bakkerijen blijven als leverancier van HEMA nauw verbonden aan het merk. Op deze manier kan het vakmanschap van de bakkerijen beter worden benut en kan HEMA zich nog beter focussen op de verkoop van de producten.

Saskia Egas Reparaz, CEO HEMA: "We kijken ernaar uit om samen met BACU het Banketbakkers-vakmanschap te versterken. Daarmee zullen we de HEMA klant vandaag en morgen blijven verrassen en verwennen met het lekkerste gebak van Nederland." 

De samenwerking met Jumbo Supermarkten op het gebied van food wordt door het nieuwe partnerschap verder versterkt, terwijl beide bedrijven hun eigen producten blijven voeren. Door de bundeling van krachten ontstaat de grootste (banket-) bakkerij van Nederland. Jumbo verstrekte ten tijde van de overname van HEMA door Parcom en Mississippi Ventures een krediet van 50 miljoen waarbij de bakkerijen als onderpand dienden. Als onderdeel van de transactie met BACU wordt deze lening nu afgelost. Nadere financiële details worden niet bekend gemaakt.

BACU is een familiebedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat. Sinds 1903 is BACU uitgegroeid tot een groot industrieel bakkerijbedrijf waar dagelijks ongeveer 550 medewerkers werken om dagelijks 700 winkels van brood en banket te voorzien. BACU zal naar de toekomst toe twee businessunits hebben: BU HEMA en BU Jumbo. Beide businessunits zijn zelfstandig verantwoordelijk voor commercie, operations en productontwikkeling en zullen zelf hun eigen producten bakken. “Wij zijn trots de HEMA bakkerijen te mogen verwelkomen bij BACU. Een stap die ons, onze mensen en onze klanten zeker veel moois gaat brengen” aldus Thijs en Jan Aldenhuijsen, directeuren van BACU.

Foto's

  • J.Roeland
    Simon Loos
  • J.Roeland
    Euser

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden