Clicky

 
Transport Online - BYD levert nieuwste generatie elektrische bussen aan Deutsche Bahn

BYD levert nieuwste generatie elektrische bussen aan Deutsche Bahn

BYD levert nieuwste generatie elektrische bussen  aan Deutsche Bahn
22-11-2021 11:32 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

ETTLINGEN/KARLSRUHE - BYD, wereldwijd martkleider als fabrikant van elektrisch aangedreven bussen, heeft vijf 12 meter lange, volledig elektrisch aangedreven bussen van de nieuwste generatie afgeleverd aan Deutsche Bahn in Duitsland. Deutsche Bahn (DB) is het grootste openbaarvervoerbedrijf van Duitsland en heeft een raamovereenkomst met BYD afgesloten voor de levering van elektrische bussen in 2021 en de periode daarna. Aan de aflevering ging een memorabele reis vooraf.

officiële overhandiging aan DB vond plaats in Ettlingen, gelegen in het gebied rond Karlsruhe in Duitsland. Hieraan voorafgaand maakten de bussen een reis van 500 kilometer over de weg van Oosterhout in Nederland naar Karlsruhe, waarbij uitsluitend in Bonn een korte stop werd gemaakt om de chauffeurs te laten rusten en de bussen op te laden. De reis was een perfecte demonstratie van de actieradius van de nieuwe, verbeterde volledig elektrisch aangedreven BYD-bussen.

De vijf afgeleverde bussen worden opgenomen in de groeiende vloot elektrische bussen van DB die zowel op stedelijke als landelijke routes wordt ingezet. De komst van de nieuwe generatie 12-meterbussen van BYD betekent bovendien een grote stap voorwaarts op het gebied van betrouwbare en veilige elektrische mobiliteit, maar daarnaast ook ontelbare voordelen voor transportbedrijven op het gebied van efficiënt wagenparkbeheer. De bussen zijn voorzien van de nieuwste, innovatieve technologie van BYD en een groot aantal comfortverhogende zaken voor de passagiers.

van de vijf volledig elektrische bussen wordt aangedreven door BYD’s state-of-the-art ijzer-fosfaat-batterijtechnologie met een vergrote energiedichtheid waardoor zowel het bereik van de bussen bij ononderbroken gebruik is vergroot als de levensduur van de accu’s is verlengd.
Onder Standardised on Road Test (SORT)-condities levert de nieuwste generatie 422 kWh-accu een indrukwekkende actieradius van meer dan 400 kilometer op één acculading. Dat enorme bereik werd in de praktijk aangetoond tijdens de 500 kilometer lange reis van Nederland naar Duitsland.

Een van de nieuwste generatie elektrische BYD 12-meterbussen voor DB

De nieuwste generatie 12-meter lange, elektrische BYD-bus beschikt over een geheel nieuw airconditioningsysteem dat de emissie van CO2 verlaagt en daarmee het klimaat beschermt. Dit draagt bij aan BYD’s permanente inspanningen om een schonere, betere wereld te bereiken.

De unieke zes-in-één-controller is eveneens een belangrijke, nieuwe toepassing in de elektrische bus van BYD. BYD is de enige fabrikant die een controlesysteem heeft ontwikkeld waarin de accu’s, de motor, het motormanagement en alle primaire elektrische componenten samenkomen in één ecosysteem.

pionieren op het gebied van elektrificatie van voertuigen de basis vormt voor BYD’s nieuwste generatie elektrische bussen, is er ook zorg en aandacht besteed aan het in- en exterieurontwerp om zo een voertuig te bouwen waar passagiers en bestuurder met plezier in plaatsnemen. Het exterieur is modern en dynamisch en ook in het interieur zijn geen compromissen te vinden op stijlgebied.

BYD paste zijn, in 2020 met een iF-award bekroonde, ‘Home from Home’-design toe in de 12-meterbus. Voor passagiers betekent dit een comfortabele en visueel aantrekkelijke omgeving om in te reizen, waarbij een sfeer is gecreëerd die de rit ontspannen en plezierig maakt, met uiteraard een hoog veiligheidsniveau.

Oog voor detail is er ook bij de werkplek voor de chauffeur. De BYD-bussen die aan DB zijn geleverd beschikken over een groter dan gemiddelde ruimte rondom de bestuurdersstoel met voldoende opbergmogelijkheiden voor persoonlijke spullen.

Michael Lechelt, manager operations Fleet Management van DB Regio Bus, zegt: “Dit zijn de eerste BYD-bussen in onze vloot, maar hopelijk volgen er meer. We zien sinds kort een stijging van de vraag naar voertuigen op alternatieve brandstoffen bij openbaarvervoerbedrijven en in het bijzonder naar elektrisch aangedreven bussen. Daarom verwachten we de komende weken en maanden meer van dit soort voertuigen op te nemen in ons wagenpark.”

“De bussen hebben een indrukwekkende actieradius. Zelfs bij extreem lage temperaturen in de winter en volledig bezet met passagiers halen ze de volledige route. Chauffeurs die de bussen hebben getest waren zeer tevreden met de rijbeleving, handelbaarheid en de rij-eigenschappen.”

Isbrand Ho, managing director van BYD Europe, vult aan: “We zijn er trots op ons met onze elektrische bussen partner van DB te mogen noemen en ondanks de pandemie is het ons weer gelukt op tijd te leveren. Dit is een mooi voorbeeld van een Europese openbaarvervoeraanbieder die de overstap maakt naar elektrische mobiliteitsoplossingen van BYD.”

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,456
Diesel2,295

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden