Clicky

 
Transport Online - Emirates sluit Dubai Airshow 2021 succesvol af

Emirates sluit Dubai Airshow 2021 succesvol af

Emirates sluit Dubai Airshow 2021 succesvol af
18-11-2021 16:08 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates heeft de 2021 editie van de Dubai Airshow met een positieve noot afgesloten, met als hoogtepunt een week van investeringsaankondigingen en nieuwe partnerschappen. Belangrijke luchtvaartspelers van over de hele wereld kwamen samen in Dubai om een ​​keerpunt in het herstel van de sector te markeren.

Dit jaar omvatte de aanwezigheid van Emirates bij de show onder andere deelname aan de opening flypast, displays voor vliegtuigen, een beursstand met de nieuwste cabineproducten, Emirates Flight Training Academy, de Emirates Aviation University en het Emirates Chalet.

Premium Economy

Op de Dubai Airshow kondigde de luchtvaartmaatschappij een aanzienlijke investering aan; 105 van Emirates’ Boeing 777- en A380-toestellen worden uitgerust met het Premium Economy-product, naast andere verbeteringen aan de cabine. Het volledige renovatieprogramma van 18 maanden, dat in 2022 begint, zal plaatsvinden in Dubai. Emirates heeft ook een overeenkomst getekend met Panasonic voor het leveren van een reeks in-flight entertainment (IFE) voor het Premium Economy retrofitprogramma.

Om de toekomstige capaciteiten op te bouwen, innovatie binnen de luchtvaartwaardeketen te ondersteunen en duurzaamheidsinspanningen te stimuleren, heeft Emirates ook verschillende andere overeenkomsten getekend, en is strategische partnerschappen aangegaan met andere luchtvaartmaatschappijen, leveranciers en belanghebbenden.

Samenwerking Gulf Air

Op de eerste dag van de show ondertekenden Emirates en Gulf Air een MoU (Memorandum van Overeenstemming) om een ​​uitgebreidere commerciële samenwerking tussen beide luchtvaartmaatschappijen te ontwikkelen, daar ze elkaars netwerken willen benutten.

Emirates SkyCargo

Om de vrachtcapaciteiten op lange termijn te ondersteunen en de wereldwijde connectiviteit van de toeleveringsketen te helpen versterken, heeft Emirates SkyCargo aangekondigd in 2022 twee nieuwe Boeing 777Fs in de vloot te introduceren. Daarnaast heeft SkyCargo een overeenkomst getekend met Israel Aerospace Industries (IAI) voor de ombouw van vier Boeing 777-300ER passagiersvliegtuigen in volvrachtschepen, vanaf begin 2023.

Samenwerking Emirates Post

Voortbouwend op Dubai's wereldwijde logistieke hubstatus en opkomst als centrum voor e-commerce, heeft Emirates SkyCargo ook een mijlpaalovereenkomst getekend met Emirates Post. Het doel van de samenwerking is om een e-commerce end-to-end wereldwijd logistiek platform te ontwikkelen, met een focus op het bedienen van markten in het Midden-Oosten, Afrika en West-Azië. Deze samenwerking tussen een luchtvaartmaatschappij en een nationale postoperator is de eerste in zijn soort en combineert het wereldwijde netwerk en de capaciteiten van Emirates SkyCargo met de expertise op het gebied van last-mile bezorging van Emirates Post.

Samenwerking GE Aviation

Emirates ondersteunt huidige inspanningen om de ecologische voetafdruk te verkleinen en heeft een overeenkomst getekend met GE Aviation waarin de luchtvaartmaatschappij zich ertoe verbindt een programma te ontwikkelen waarmee een Emirates Boeing 777-300ER aangedreven door GE90-motoren een testvlucht zal uitvoeren met 100% duurzame luchtvaartbrandstof (SAF) tegen het einde van 2022. De mijlpaalsamenwerking zal naar verwachting aantonen hoe commerciële widebody vliegtuigen die vliegtuigbrandstof uit alternatieve bronnen gebruiken, de CO2-emissies gedurende de levenscyclus kunnen verlagen.

Groot succes

De Emirates beursstand verwelkomde meer dan 4.000 bezoekers die de baanbrekende Boeing 777-300ER First Class Private Suite, Business Class en Premium Economy Class-stoelen van de luchtvaartmaatschappij konden ervaren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden