Clicky

 
Transport Online - RAI CarrosserieNL lanceert keurmerk voor kippersystemen

RAI CarrosserieNL lanceert keurmerk voor kippersystemen

RAI CarrosserieNL lanceert keurmerk voor kippersystemen
11-11-2021 09:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Eigenaren van voertuigen boven de 3.500kg met een ‘kippersysteem’ kunnen voor de keuring van dit systeem vanaf vandaag gebruik maken van het zogenaamde KIP-Keur. Dit onafhankelijke keurmerk is door RAI CarrosserieNL speciaal in het leven geroepen om de veiligheid en betrouwbaarheid van kippersystemen te garanderen.

Kippers zijn installaties op een truckchassis, aanhangwagen of oplegger die ervoor zorgen dat de laadruimte achterwaarts en/of zijdelings op en neer kan bewegen. Bijvoorbeeld een kiepwagen voor het verplaatsen van zand. Het Nederlands bakwagen- en aanhangerpark telt zo’n 9.500 voertuigen voorzien van een dergelijke installatie.

Belang voor veiligheid en betrouwbaarheid

Door intensief gebruik krijgen kippersystemen te maken met slijtage. Voor het gebruik van een betrouwbaar kippersysteem is periodiek goed onderhoud en een deskundige controle daarom belangrijk. Hoe beter een systeem wordt gemonteerd en afgesteld, hoe beter dat is voor de levensduur, de veiligheid van degene die de installatie bedient, de veiligheid van omstanders en andere verkeersdeelnemers. De Arbowet verplicht ondernemers bovendien om deze systemen ieder jaar te laten keuren.

KIP-keuring

Ondernemers kunnen voortaan voor de keuring van hun systeem terecht bij een erkend KIP-keuringsbedrijf. Deze Keurmeesters vallen onder het toeziend oog van TUV Nederland en zijn speciaal opgeleid om de keuring te mogen uitvoeren. KIP Keurmeesters werken aan de hand van vaste protocollen en keuringslijsten waarbij niet alleen op de veiligheid wordt gecontroleerd, maar ook wordt gekeken naar eventuele onderhoudsgebreken of andere technische problemen. Gebreken komen zo sneller aan het licht waardoor de levensduur van de kipper wordt verlengd. Keuringen kunnen ook worden gecombineerd met eventueel onderhoud en reparatie.

Verwachtingen

Op basis van dit aantal registraties verwacht RAI Vereniging dat in de toekomst per jaar zo’n kleine 2.000 keuringen worden afgenomen. Het KIP-Keurmerk is het zevende keurmerk dat door RAI CarrosserieNL in het leven is geroepen. Alle keurmerken hebben met elkaar gemeen dat met behulp van jaarlijkse gecertificeerde onafhankelijke keuringen de veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid van systemen en/of transportvoertuigen worden gewaarborgd.

Meer informatie over het KIP-Keurmerk vindt u op de website www.kipperkeuring.nl

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats