Clicky

 
Transport Online - A58 weer vrijgegeven na crash door politieachtervolging

A58 weer vrijgegeven na crash door politieachtervolging

A58 weer vrijgegeven na crash door politieachtervolging
10-11-2021 16:11 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ROOSENDAAL - [update 20:05 uur] De A58 tussen Roosendaal en het knooppunt De Stok richting Bergen op Zoom is rond 20.00 uur weer vrijgegeven. De weg was afgesloten nadat daar een 36-jarige man uit Brussel was gecrasht na een politieachtervolging. De verdachte probeerde nog te voet weg te komen, maar de politie schoot hem in het onderlichaam en hield hem aan. De auto was gestolen en had de kentekenplaten van een ander voertuig. In de auto zijn verdovende middelen gevonden, die in beslag zijn genomen.

Agenten wilden de man in Breda controleren, maar de automobilist weigerde mee te werken en reed op hoge snelheid weg. De man ging spookrijdend door de stad en beschadigde hierbij ook andere auto's. Door zijn hoge snelheden wist hij de politie tijdelijk af te schudden.

Later op de dag kwamen agenten de verdachte weer tegen en gaven ze hem opnieuw een stopteken. De automobilist negeerde dit en reed volgens een politiewoordvoerder "bizar hard" weg, de A58 op. Op de snelweg crashte de man en probeerde hij tevergeefs weg te rennen. De man is naar een ziekenhuis gebracht, maar is wel aanspreekbaar.

De Rijksrecherche is ingeschakeld om het handelen van de politie te onderzoeken. Dat is gebruikelijk als er door agenten geschoten is. Daarnaast onderzoeken agenten de auto van de verdachte. Het is onduidelijk of de man onder invloed van drugs achter het stuur zat.

Foto's

  • C. van den Enden
    C. van den Enden
  • C. van den Enden
    C. van den Enden

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden