Clicky

 
Transport Online - Wim Martens Logistics neemt kippertransport van Hurkmans in Someren over

Wim Martens Logistics neemt kippertransport van Hurkmans in Someren over

Wim Martens Logistics neemt kippertransport van Hurkmans in Someren over
04-11-2021 16:50 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

BOXMEER/CUIJK/SOMEREN - Wim Martens Logistics breidt uit per 1 januari 2022 met de overname van het kippertransport van Hurkmans Transport B.V. uit Someren.

Begin dit jaar heeft Boyk Martens het transportbedrijf van zijn vader en oprichter Wim Martens overgenomen en een samenwerking met Laarakkers gestart en ging hiermee deel uitmaken van de Laarakkers Groep. Hiermee kunnen interne en externe klanten optimaal ontzorgd en geholpen worden op het gebied van sloop, bouwstof- en betonrecycling, gebiedsontwikkeling en transport.

Mede door de samenwerking tussen Laarakkers en Wim Martens Logistics werd het fundament onder het kippertransport verder verstevigd met ondere andere negen nieuwe vrachtwagens, zes nieuwe kipper-opleggers en vijf nieuwe chauffeurs. Deze eerdere uitbreiding pastte in de groeistrategie van de Laarakkers Groep, waarbij de focus ligt op het behalen van synergie door krachtenbundeling en het verbreden van de bedrijfsactiviteiten.

“Wij zijn blij met deze nieuwe aanwinst, dit draagt eraan bij, dat wij onze dienstverlening nog efficiënter in de markt kunnen zetten. De nieuwe medewerkers heten wij van harte welkom en wij zullen er alles aan doen, dat zij zich bij ons net zo thuis gaan voelen, als voorheen bij Hurkmans”, zegt Boyk Martens, directeur van Wim Martens Logisitcs.

De overname van Hurkmans, met elf medewerkers, vijf vrachtwagens en zestien kippers, is een logische vervolgstap om de positie van Wim Martens Logistics te versterken. Op korte termijn zal verder geïnvesteerd worden in nieuw materieel. De vestigingen in Nuenen en Someren zullen aanblijven. Door samen de krachten te bundelen kunnen wij met een modern wagenpark en deskundige chauffeurs nog beter op de wensen van onze huidige en toekomstige klanten inspelen. Deze ontwikkelingen zorgen voor een verdubbeling van het personeel en voor een sterke toename van de omzet.

“De onderhandelingen met de directie van Wim Martens Logistics, Boyk Martens en Marcel Laarakkers, zijn in goede harmonie verlopen. Deze overname is ook goed voor het personeel. Zij worden ondergebracht bij een sterke en betrouwbare partner”, zeggen Jan en Ben Hurkmans, directeuren van Hurkmans Transport B.V.

Het bedrijf, opgericht door Wim Martens in 2003, is gespecialiseerd in kippertransporten van zand, grind, steenpuin, menggranulaat en ander recyclingmateriaal. Het bedrijf met circa 30 medewerkers (per januari circa 40) bedient klanten in heel Nederland, Duitsland en België.

Hurkmans Transport B.V. is een internationaal transportbedrijf gevestigd in Someren, dat gespecialiseerd is in het vervoer van bulk, droge bulkgoederen en bijbehorende logistieke diensten. Hoofdactiviteiten zijn silotransport en logistieke services.

Laarakkers is één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van sloop, grondwerkzaamheden, saneren van verontreinigende stoffen, recycling en gebiedsontwikkeling. Het familiebedrijf uit Boxmeer (NL) met vestigingen in Rheinberg (D) en Düsseldorf (D), dat sinds vorig jaar 75 jaar bestaat, is continu op zoek naar innovaties die de core-business duurzamer en eenvoudiger maken. Door jarenlange ervaring is Laarakkers specialist op het gebied van hergebruik van bouwmaterialen. 98% van het sloopmateriaal wordt gerecycled.

Om zich verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en innovatie in de sloop- en bouwsector zijn er verschillende samenwerkingsverbanden opgericht. Dit zijn oonder andere L + J Recycling (steenpuin- recycling), Laarakkers Democom (ontmantelen en slopen van kern- en energiecentrales), Koninklijke Smals (betonzand), Laarakkers Resite (gebiedsontwikkeling), rheincycling (hoogwaardige beton-upcycling) en Langen Grondverzet (sloop- en grondwerk Land van Cuijk).

Foto's

  • Hurkmans
    Hurkmans

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden