Clicky


Bert Westerhof, oud-directeur en mede-eigenaar DRACO Wegtransportmiddelen, overleden

Bert Westerhof, oud-directeur en mede-eigenaar DRACO Wegtransportmiddelen, overleden
26-10-2021 10:03 | Overig | auteur Redactie

SNEEK - Zaterdag 23 okotber 2021 is op 71-jarige leeftijd Bert Westerhof overleden. Bert Westerhof was tot september 2018 directeur en mede-eigenaar van DRACO Wegtransportmiddelen BV uit Sneek. Dat heeft de familie dinsdag bekendgemaakt.

"Wij herinneren ons Bert als een bevlogen man met een persoonlijke aanpak en een groot gevoel voor techniek en commercie", aldus de huidige directie, medewerkers en oud-medewerkers van DRACO Wegtransportmiddelen in Sneek.

DRACO Wegtransportmiddelen is fabrikant van opleggers en aanhangwagens. Het ruim honderd jaar oude (van oorsprong) familiebedrijf is gevestigd op het industrieterrein De Hemmen in Sneek. Met ruim dertig werknemers produceert DRACO circa 200 voertuigen per jaar.

DRACO staat voor: Douma Rijpkema Aanhangwagens Carrosserieën Opleggers. Draco is begonnen op 1 januari 1885. In 1919 is vanuit Draco Douma Staal ontstaan.

Op 19 september 2018 is DRACO Wegtransportmiddelen B.V. overgenomen door M.L. Sijperda Beheer B.V.

Na ruim 30 jaar aan het roer te hebben gestaan droegen de heren Bert Westerhof en Elard Eise de Vries hun bedrijf over aan een externe partij, aangezien er geen overnamekandidaat binnen de familie aanwezig was. De heer Merward Sijperda is de huidige eigenaar.

De uitvaart van de heer Westerhof zal in besloten kring plaatsvinden.

Foto's

  • Accuraat Verhuur
  • s bakker
    koerierdienst sneek
  • Smilda
    Smilda
  • CSE
    CSE