Clicky

 
Transport Online - GVT Transport & Logistics heeft derde Lean & Green Star behaald mede dankzij slim ritplanningssysteem

GVT Transport & Logistics heeft derde Lean & Green Star behaald mede dankzij slim ritplanningssysteem

GVT Transport & Logistics heeft derde Lean & Green Star behaald mede dankzij slim ritplanningssysteem
22-10-2021 10:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

UTRECHT - Bij GVT Transport & Logistics gaat het veel om efficiency. Door slimmer hun werkzaamheden in te richten zorgen ze dat ze bijvoorbeeld minder kilometers hoeven te maken. Het maakt hun transport ook gelijk een stuk duurzamer. Met de inzet van een nieuw planpakket, samenwerkingen zoeken en het opzetten van centrale hubs gaan ze bewuster om met wat en hoeveel ze waar naartoe vervoeren. Met trots meldt het bedrijf nu dat zijn een derde Lean & Green Star heeft behaald mede dankzij hun ritplanningsysteem.

“Het behalen van de derde Lean & Green Star heeft ons veel gebracht in de zin dat berekeningen van ons transport dermate is opgezet dat wij nu zelf analyses kunnen inzetten", aldus Stan Hamers, Managing Director bij GVT Transport & Logistics. Hij geeft aan dat ze dit dan ook vertalen naar een klant specifieke analyse. Hun data is namelijk doorlopend volledig. "Het is interessant om te zien hoe we dit met elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen."

Efficiënte transportplanning

Bij GVT Transport & Logistics draait het vooral om efficiëntie. Door slimmer hun werkzaamheden in te richten, zorgen ze dat ze bijvoorbeeld minder kilometers hoeven te maken. Het maakt hun transport ook gelijk een stuk duurzamer. Met de inzet van PTV Route Optimiser ST - het slimme ritplanningssysteem van PTV Group -, samenwerkingen zoeken en het opzetten van centrale hubs gaan ze bewuster om met wat en hoeveel ze waar naartoe vervoeren. De afgelopen tijd heeft het bedrijf ook steeds meer hubs in het leven geroepen. "De dropdichtheid vergroten wij continue", aldus Stan.

Waarom PTV Route Optimiser ST?

GVT Transport & Logistics gaat ervoor om dingen efficiënter te doen, zegt Lette Vrijhof (Quality & Project Manager bij GVT Transport & Logistics). PTV Route Optimiser ST heeft ervoor gezorgd dat ze slim kunnen omgaan met de levermomenten. Het heeft ertoe geleid dat er minder wagens hetzelfde aantal laadmeters in dezelfde tijd rondbrengen. Met behulp van dit soort middelen past GVT Transport & Logistics slimme maatregelen toe die een toegevoegde waarde leveren.

GVT Transport & Logistics is toonaangevend dienstverlener in transport, distributie en warehousing in de Benelux. Ze zijn een familiebedrijf en dat is voelbaar in de manier waarop ze zaken doen: betrokken, persoonlijk en via korte lijnen. Het bedrijf ervaart, naast meer inzichten in hun transport, ook andere voordelen van meedoen aan het CO2 reductieprogramma: het zorgt voor internationale erkenning voor wat ze doen.

Slim systeem voor rittenplanning

Een ritplanningssysteem is een systeem dat automatisch opdrachten over de beschikbare mensen en middelen verdeelt. De algoritmes verdelen dit op basis van restricties, voorkeuren, orders, gebieden & locaties zodat er efficiënte en logische ritten ontstaan. Wilt u meer weten over ritplanningssoftware? Vraag uw demo aan.


Dit was een gesponsord artikel. Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden om een gesponsord artikel te plaatsen? Neemt u vrijblijvend contact op!

Foto's

  • J.Roeland
    G V T

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,206
Diesel2,079

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden