Clicky

 
Transport Online - Voor bijna 8.000 euro aan diesel gestolen bij Amsterdams transportbedrijf, dieven weer op vrije voeten

Voor bijna 8.000 euro aan diesel gestolen bij Amsterdams transportbedrijf, dieven weer op vrije voeten

Voor bijna 8.000 euro aan diesel gestolen bij Amsterdams transportbedrijf, dieven weer op vrije voeten
29-10-2021 10:06 | Criminaliteit | auteur Redactie | Esther van der Wal

AMSTERDAM - [update vrij 29-10] In drie weken tijd werd er bij Eren Transport & Logistiek BV in Amsterdam tot drie keer toe diesel uit vrachtwagens gestolen. Dat meldt het transportbedrijf donderdag aan Transport Online.

De diesel werd met een slang vanuit de vrachtwagens overgeheveld in een vrachtwagen van de dieseldieven. Zo werden de vrachtwagens leeggepompt. Bij de derde keer werden ze op heterdaad betrapt en in samenwerking met de Politie Landelijk Eenheid en het transportbedrijf aangehouden.

Volgens het transportbedrijf waren het twee mannen van Roemeense afkomst en reden zijn met een DAF met eveneens een Roemeens kenteken.

Woensdag 27 oktober 2021 werd het transportbedrijf geïnformeerd door de Landelijke Eenheid dat de verdachten op vrijdag 22 oktober zijn vrijgelaten, na zes uur vast gezeten te hebben. "Wij vonden het heel bijzonder dat ze zo snel zijn vrijgelaten. Terwijl Eren Transport & Logistiek en de Landelijke Eenheid samen genoeg bewijs hadden om de verdachten zeker langer vast te houden en meer straf te laten krijgen", aldus Eren Transport in een reactie.

De Landelijke Eenheid heeft met man en macht zijn best gedaan om dit dossier met alle het bewijs, inclusief camerabeelden, in te leveren bij de Officier van Justitie. De Officier van Justitie vond dat er niet genoeg bewij materiaal aanwezig was en heeft het dossier geseponeerd. "Dit terwijl de Landelijke Eenheid er anders over denkt, want bij de camerabeelden zie je helder dat de verdachten zichtbaar waren tijdens het stelen van de brandstof. En de Landelijke Eenheid heeft de verdachten op poging tot stelen van de brandstof opgepakt", vervolgt het gedupeerde transportbedrijf.

In totaal werd er zo'n 5.000 liter gestolen. Een hoeveelheid die volgens het transportbedrijf ongeveer neerkomt op een kostenpost van zo'n 8.000 euro. Het bedrijf heeft aangfite gedaan van de diefstallen.

Eren Transport & Logistiek wil andere transportbedrijven waarschuwen voor de dieseldieven en alert te blijven want ze lopen weer gewoon op vrije voeten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions