Clicky

 
Transport Online - Groothandel Sligro ziet herstel in bijna al zijn afzetmarkten

Groothandel Sligro ziet herstel in bijna al zijn afzetmarkten

Groothandel Sligro ziet herstel in bijna al zijn afzetmarkten
21-10-2021 08:58 | Cijfers | auteur ANP

VEGHEL - Groothandel Sligro zag in het afgelopen kwartaal een sterk herstel in bijna al zijn afzetmarkten. De bedrijfscatering, evenementenbranche en de zorg bleven nog wel achter, laat het bedrijf weten. De omzet van Sligro steeg in het derde kwartaal, maar die was nog wel flink lager dan voor de coronacrisis. Wanneer de laatste beperkende maatregelen worden opgeheven, verwacht Sligro weer dicht in de buurt te komen van de opbrengsten van voor de pandemie.

Sligro, dat actief is in Nederland en België, had het aan het begin van 2021 nog moeilijk door de periode met strenge lockdownmaatregelen. Daarna herstelden de verkopen zich snel. Dat resulteerde in een bescheiden groei van de omzet van 2 procent in de afgelopen periode. In totaal verkocht Sligro in het derde kwartaal voor 510 miljoen euro. Dat is nog steeds een tiende minder dan de omzet in dezelfde periode in 2019.

Het bedrijf heeft geen winstcijfer gegeven voor het afgelopen kwartaal en waagt zich niet aan een concrete voorspelling van de jaarresultaten. Sligro verwacht dat het "nog wel een tijd" last zal hebben van tekort aan personeel in de distributie en transport. Daarnaast kampt het met een "beperkte beschikbaarheid van een aantal artikelcategorieën".

Foto's

  • J.Roeland
    Sligro

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden