Clicky

 
Transport Online - Bridgepoint neemt meerderheidsbelang in PTV Group

Bridgepoint neemt meerderheidsbelang in PTV Group

Bridgepoint neemt meerderheidsbelang in PTV Group
19-10-2021 15:09 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

KARLSRUHE - De internationale Private Equity Investor Bridgepoint heeft een meerderheidsbelang verworven in PTV Group. Porsche Automobil Holding SE behoudt een belang van 40 procent in het bedrijf. Het doel van de nieuwe samenwerking met investeerders is om de positie van het bedrijf als 's werelds toonaangevende softwareleverancier voor intelligente en duurzame mobiliteit verder uit te bouwen.

Christian U. Haas, CEO van PTV Group zegt: "Met deze sterke investeerders en partners achter ons zetten we de juiste koers voor een succesvolle toekomst. Slimme mobiliteits- en vervoersconcepten spelen een beslissende rol bij het vormgeven van leefbare steden en een duurzame toekomst. Ik ben er absoluut van overtuigd dat we onze leidende positie in het leveren van onze oplossingen van wereldklasse aan steden en bedrijven verder zullen uitbouwen."

"Met Bridgepoint hebben we een sterke partner die bijdraagt ​​aan een diepgaande kennis van de relevante softwaremarkt en uitgebreide ervaring in de ontwikkeling van bedrijven om PTV een succesvolle toekomst te geven", legt Lutz Meschke uit, lid van de raad van bestuur verantwoordelijk voor investeringsbeheer bij Porsche SE.

Carsten Kratz, partner en hoofd van DACH bij Bridgepoint, voegt toe: "PTV voldoet aan de criteria van Bridgepoint voor verantwoord en duurzaam beleggen. Daarnaast kan het bedrijf dienen als platform, om verdere acquisities te doen op het gebied van intelligent mobility ecosysteem management en om anorganisch te groeien. Met Christian U. Haas hebben we de juiste CEO aan boord om PTV naar het volgende groeiniveau te brengen."

Bridgepoint is een internationale private equity-groep met het hoofdkantoor in Londen. De focus van de investeringen van Bridgepoint ligt op bedrijven in de middenmarkt die het ondersteunt bij het implementeren van hun groeistrategieën en uitbreidingsplannen.

De transactie, die nog moet worden goedgekeurd door de regelgevende instanties, zal naar verwachting eind 2021 worden afgerond. De partijen zijn overeengekomen de aankoopprijs niet bekend te maken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,135
Diesel1,822

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats