Clicky


Trein ramt autotransporter die vast komt te zitten op het spoor

Trein ramt autotransporter die vast komt te zitten op het spoor [+foto's&video]
16-10-2021 20:19 | Ongevallen | auteur Redactie

OKLAHOMA - Een dramatische video legde het moment vast dat een trein in het Amerikaanse Oklahoma een vrachtwagen aanreed die meerdere auto's vervoerde, waardoor voertuigen en brokstukken werden weggeslingerd en verschillende mensen aan boord van de trein gewond raakten.

Het incident deed zich vrijdag 15 otober rond 19.00 uur voor in Thackerville, vlakbij de grens tussen Oklahoma en Texas. Minuten voordat trein, die dagelijks tussen Fort Worth, Texas en Oklahoma City rijdt, zou passeren kwam de autotransporter vast te zitten op de overweg.

"De sporen liggen een beetje hoger op deze overweg" zei politie sheriff Grisham. "Hij had veel auto's op de oplegger. Toen hij probeerde over de sporen te rijden, stond de oplegger hoog in het midden van de sporen waardoor hij vast kwam te zitten en zijn trekker-opleggercombinatie niet verder in beweging kon krijgen."

Een omstander die de video van de aanrijding maakte, belde volgens de sheriff eerst 112. De autoriteiten probeerden contact op te nemen met de spoorwegbeheerder, maar de trein kon niet op tijd worden gestopt, zei Grisham.

op de video is te zien dat de slagbomen van de spoorwegovergang gedeeltelijk naar beneden zijn maar worden tegengehouden door de auto's op de autotransporter. De claxon van de trein schalt voordat de locomotief in aanrijding komt met de autotransporter waardoor auto's en brokstukken worden gelanceerd.

De vrachtwagenchauffeur en zijn hond waren in shock maar lichamelijk handen zij geen schrammetje. Vijf mensen aan boord van de trein zijn met niet-levensbedreigende verwondingen naar twee ziekenhuizen in de omgeving vervoerd, zei de sheriff. Alle patiënten die bij het incident betrokken waren, zijn inmiddels weer thuis, vertelde een woordvoerder van de ziekenhuizen zaterdagmiddag aan ABC News, maar kon niet bevestigen hoeveel het er in totaal waren.

Aan boord van de trein waren er 110 passagiers en bemanningsleden op het moment van de aanrijding.