Clicky


Vrachtwagenchauffeur met vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol van de weg gehaald

Vrachtwagenchauffeur met vijf keer de toegestane hoeveelheid alcohol van de weg gehaald
15-10-2021 11:58 | Overtredingen | auteur Redactie | Esther van der Wal

VOORST - Donderdag 14 oktober heeft de politie een vrachtwagenchauffeur van de weg gehaald die zwaar onder invloed was van alcohol.

Een weggebruiker had de politie gewaarschuwd omdat de vrachtwagenchauffeur al slingerend met zijn vrachtwagen over de A1 bij Voorst reed. De vrachtwagenchauffeur had zichtbaar moeite om zijn container-combinatie op de weg te houden.

De melder hield de meldkamer op de hoogte en gaf de rijrichting door. Dit maakte het voor een motoragent mogelijk om de vrachtwagen te traceren en een stopteken te geven.

De vrachtwagenchauffeur werd bij de staandehouding onderworpen aan een voorlopige ademtest. Deze gaf de indicatie "F" aan. De vrachtwagenchauffeur is overgebracht naar hoofdbureau van Apeldoorn voor het ondergaan van een ademanalyse en de uitslag hiervan loog er niet om: 1120 ug/l. Dit is congeveer vijf keer de toegestane hoeveelheid voor ervaren bestuurders.

De chauffeur kreeg een rijverbod van 14 uur en daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd. Het Openbaar Ministerie zal zich over deze zaak gaan buigen, meldt de politie.