Clicky

 
Transport Online - Pakistan International Airlines stopt met vluchten naar Kabul

Pakistan International Airlines stopt met vluchten naar Kabul

Pakistan International Airlines stopt met vluchten naar Kabul
14-10-2021 13:56 | Burgerluchtvaart | auteur ANP/RTR

ISLAMABAD - Pakistan International Airlines (PIA) stopt vanaf donderdag met de vluchten naar de Afghaanse hoofdstad Kabul vanwege "zware bemoeienis" van de Taliban. Er zou sprake zijn geweest van onder meer last minute wijzigingen van de regels en intimiderend gedrag van de extremisten.

De Pakistaanse luchtvaartmaatschappij was het enige bedrijf dat regelmatig internationale vluchten naar Kabul uitvoerde, al gebeurde dat slechts in beperkte mate. PIA bracht dinsdag nog 46 Afghanen op de Nederlandse evacuatielijst naar de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.

"Het is een flinke tegenvaller dat PIA nu meldt te stoppen met vluchten op Kabul", laat een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. "We blijven in nauw contact met PIA en de Pakistaanse autoriteiten om vluchten van Kabul naar Islamabad mogelijk te maken voor mensen met Nederland als eindbestemming."

De beslissing om met de vluchten te stoppen komt op het moment waarop de Taliban PIA heeft opgeroepen de hoge ticketprijzen te verlagen. Ze zouden moeten dalen naar het niveau van voor de val van de door het Westen gesteunde regering. De Taliban dreigden met het stopzetten van de vluchten.

De Taliban grepen halverwege augustus de macht in Afghanistan, bijna twintig jaar nadat ze werden verdreven door buitenlandse troepen. Die militairen rondden in augustus hun aftocht uit het land af. In de laatste weken evacueerden ze via de lucht ongeveer 120.000 mensen. Dat waren naast eigen burgers ook bijvoorbeeld tolken die voor hen hadden gewerkt.

Het is sinds het vertrek van de buitenlandse strijdkrachten moeilijk om achterblijvers het land uit te krijgen. Er vinden nog maar zeer beperkt evacuaties plaats. Tolken en andere mensen die risico lopen onder het nieuwe regime duiken massaal onder uit angst voor hun leven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions