Clicky

 
Transport Online - Verbreding Rijnbrug bij Rhenen hangt aan een zijden draadje

Verbreding Rijnbrug bij Rhenen hangt aan een zijden draadje

Verbreding Rijnbrug bij Rhenen hangt aan een zijden draadje
13-10-2021 12:01 | Weer en Verkeer | auteur ANP

ARNHEM - De verbreding van de brug over de Rijn bij Rhenen, waarover Utrecht en Gelderland al vele jaren spreken, hangt aan een zijden draadje. Uit nieuw onderzoek is gebleken dat aanpassen van de brug 65 miljoen euro duurder wordt dan de geraamde 85 miljoen euro. Bovendien blijken drie bestaande brugpijlers niet stevig genoeg om meer verkeer te dragen. Stikstofuitstoot en chroom-6 in de gebruikte verf kunnen ook nog een spaak in het wiel steken.

Volgens de onderzoekers is het zo dat verbreding van de veelgebruikte brug maar een aantal jaren helpt. Daarna zullen opnieuw files ontstaan op de provinciale weg N233. Beide provincies zijn al sinds 2014 bezig met de problemen op de brug.

De provincie Gelderland neemt tot het eind van dit jaar de tijd om een nieuw besluit te nemen over het project. Utrecht vindt dat nut en noodzaak van de verbreding van de brug duidelijk zijn. Het is volgens de provincie "een maatschappelijk verantwoorde investering, die de regio keihard nodig heeft". Utrecht is verrast door de twijfels die Gelderland nu onverwacht ventileert, zegt gedeputeerde Arne Schaddelee.

De Rijnbrug wordt in de spitsuren veel gebruikt door verkeer dat de lange files op de snelweg A2 wil mijden. Ook steken veel weggebruikers via de Rijnbrug door van de A12 naar de A15 en omgekeerd. De brug heeft maar één rijstrook in beide richtingen en dat leidt tot lange files op de N233. Het werk zou in 2025 klaar moeten zijn. Afgezien van de meerkosten moet eerst ook nog blijken of de verleende natuurvergunning voor de brug wel afdoende is. Het kan zijn dat de Raad van State beslist dat voor grote wegenprojecten de stikstofuitstoot uitgebreider moet worden beschreven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions