Clicky

 
Transport Online - Europese Commissie verstrekt 60.000 gratis treinpassen aan jonge Europeanen

Europese Commissie verstrekt 60.000 gratis treinpassen aan jonge Europeanen

Europese Commissie verstrekt 60.000 gratis treinpassen aan jonge Europeanen
12-10-2021 11:47 | Algemeen | auteur Redactie

BRUSSEL - In het kader van DiscoverEU zal de Europese Commissie gratis treinpassen verstrekken aan 60.000 Europeanen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar. De inschrijvingen starten vandaag, dinsdag 12 oktober om 12.00 uur en sluit op 26 oktober om 12.00 uur. De gratis resipas is voor een reisperiode in 2022, het Europees Jaar van de Jeugd.

Margaritis Schinas, vicevoorzitter voor de Europese manier van leven, zei: “In de afgelopen 18 maanden hebben onze jongeren, in een oprechte geest van solidariteit, waardevolle jeugdige en bepalende momenten in hun leven opgeofferd. Ik ben verheugd dat de Commissie vandaag een Europese hausse van mobiliteit biedt met de 60.000 treinpassen. Deze Europese hausse van mobiliteit en kansen zal verder worden bevorderd door Erasmus+ en nog veel meer initiatieven voor het Europees Jaar van de Jeugd in 2022.”

Commissaris voor Innovatie, Onderzoek, Cultuur, Onderwijs en Jeugd, Mariya Gabriel, zei : "Ik ben erg blij om deze nieuwe ronde van DiscoverEU te openen om 60.000 jongeren de kans te geven de rijkdom van ons continent te ontdekken. In de geest van de Commissie die 2022 uitroept tot Europees Jaar van de Jeugd, is DiscoverEU terug, groter dan ooit, met nieuwe kansen voor jongeren om een ​​trein te nemen, hun horizon te verbreden, hun kennis te verbreden, hun ervaringen te verrijken en andere Europeanen te ontmoeten tijdens het reizen per spoor vanaf maart 2022.”

Deze aanvraagronde staat open voor jonge Europeanen geboren tussen 1 juli 2001 en 31 december 2003. Als uitzondering kunnen 19- en 20-jarigen zich ook aanmelden nadat hun rondes eerder zijn uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie.

Succesvolle aanvragers kunnen maximaal 30 dagen reizen tussen maart 2022 en februari 2023. Aangezien de evolutie van de pandemie onbekend blijft, krijgen alle reizigers flexibele boekingen aangeboden via een nieuwe mobiele reispas. De vertrekdatum kan tot aan het tijdstip van vertrek worden gewijzigd. De mobiele reispassen hebben een geldigheidsduur van één jaar. De Commissie adviseert alle reizigers om mogelijke reisbeperkingen op ReopenEU te controleren .

Jongeren met speciale behoeften worden sterk aangemoedigd om deel te nemen aan DiscoverEU. De Commissie stelt hen informatie en tips ter beschikking en dekt de kosten van bijzondere bijstand, zoals een begeleider, een hulphond, enz.

Succesvolle aanvragers kunnen alleen reizen of in een groep van maximaal vijf personen (allemaal binnen de in aanmerking komende leeftijdscategorie). Om duurzaam reizen te versterken - en daarmee de Europese Green Deal te ondersteunen, zullen DiscoverEU-deelnemers overwegend per trein reizen. Om een ​​brede toegang in de hele EU te garanderen, kunnen deelnemers echter ook gebruikmaken van alternatieve vervoerswijzen, zoals touringcars of veerboten, of bij uitzondering vliegtuigen. Zo krijgen ook jongeren die in afgelegen gebieden of op eilanden wonen de kans om mee te doen.

Elke lidstaat krijgt een aantal reispassen toegewezen, gebaseerd op zijn bevolking, als percentage van de totale bevolking van de Europese Unie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions