Clicky

 
Transport Online - Volvo Car Gent produceert in North Sea Port tweede elektrische model

Volvo Car Gent produceert in North Sea Port tweede elektrische model

Volvo Car Gent produceert in North Sea Port tweede elektrische model
11-10-2021 16:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENT - Volvo Car is in zijn fabriek in Gent gestart met de productie van een tweede volledig elektrisch model. Zo verankert de autobouwer zijn aanwezigheid in North Sea Port nog wat steviger, wat goed nieuws is op het vlak van werkgelegenheid en toegevoegde waarde.

Met het nieuwe model C40 Recharge zet Volvo Car zijn ambitie om op termijn uitsluitend nog elektrische auto’s te verkopen nog maar eens kracht bij. De assemblagefabriek aan het Sifferdok in Gent speelt daarbij een voortrekkersrol. Vorig jaar nam Volvo Car Gent al dat andere elektrische model, de XC40 Recharge, in productie.

Vanaf volgend jaar zal meer dan de helft van de productiecapaciteit in Gent kunnen dienen voor de bouw van volledig elektrisch aangedreven en dus emissievrije wagens. Tegen 2025 zullen die de helft van de wereldwijde verkoop van Volvo Car uitmaken.

Voor North Sea Port is de automotive sector een belangrijke pijler. Volvo Car Gent is met 6.500 medewerkers de grootste industriële werkgever van Oost-Vlaanderen. De fabriek genereert belangrijke stromen aan onderdelen en afgewerkte producten. Ze zorgt eveneens voor heel wat indirecte jobs bij toeleveranciers en logistieke dienstverleners.

De Gentse fabriek is één van de grootste Volvo-vestigingen. Vorig jaar werden er bijna 195.000 wagens geproduceerd. Dat was een derde van alle Volvo’s die het merk wereldwijd verkocht.

Volvo Car Gent maakt deel uit van de belangrijke automotive sector in North Sea Port die aanwezig is in Gent en in Vlissingen. In Gent is er ook Volvo Truck, met zijn grootste assemblagefabriek. Ook Honda past in dit plaatje: in de haven bouwde het automerk zijn belangrijkste logistieke draaischijf in Europa uit. Via Gent en Vlissingen passeren bovendien ook heel wat wagens van andere merken die van North Sea Port een autohaven maken.

Volvo Car Gent is eigendom van Volvo Car Corporation. De fabriek bestaat uit een lasfabriek, spuitfabriek, batterijassemblagefabriek en eindassemblage, en produceert de modellen XC40, V60 en C40.

Volvo Cars is opgericht in 1927. Vandaag is het bedrijf een van de bekendste en meest gerespecteerde automerken ter wereld. In 2020 werden 661.713 Volvo's verkocht in ongeveer 100 landen. Volvo Cars is sinds 2010 eigendom van de Chinese Zhejiang Geely Holding.

De hoofdzetel, productontwikkeling, marketing en administratie van Volvo Cars zijn hoofdzakelijk te vinden in het Zweedse Göteborg. De grootste autofabrieken van het bedrijf zijn gevestigd in Göteborg (Zweden), Gent (België), South Carolina (VS), Chengdu en Daqing (China).

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions