Clicky


Höegh Autoliners laat 's werelds grootste autocarriers bouwen

Höegh Autoliners laat 's werelds grootste autocarriers bouwen [+video]
04-10-2021 11:42 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

OSLO - Höegh Autoliners heeft aangekondigd dat het een intentieverklaring heeft getekend met China Merchants Heavy Industry (Jiangsu) Co., Ltd. (CMHI) om een ​​reeks van zijn multi-fuel en ammoniak-ready Aurora-klasse schepen te bouwen.

Volgens de voorwaarden van de intentieverklaring zullen de eerste twee schepen al in de tweede helft van 2024 worden opgeleverd. De Aurora-klasse heeft de nieuwe "ammonia ready"-notering van DNV, waardoor het de eerste in het segment is die klaar is voor gebruik op CO2-neutrale ammoniak.

Samen met zijn capaciteit om tot 9.100 auto's te kunnen vervoeren, zal het 's werelds grootste en meest milieuvriendelijke autocarrier worden.

Höegh Autoliners heeft een bewezen staat van dienst op het gebied van decarbonisatie. Sinds 2008 heeft het bedrijf een verminderde CO2-intensiteit van 37 procent bereikt in zijn vloot en loopt het aanzienlijk voor op de wereldwijde IMO 2030-doelstelling van 40 procent reductie. De ambitie van het bedrijf is om tegen 2040 een netto-emissiedoelstelling te bereiken, waarmee het een leider is op weg naar nul.

Andreas Enger, CEO van Höegh Autoliners: "We zijn verheugd dat we al in 2024 de levering van het eerste schip van de Aurora-klasse hebben veiliggesteld. Het zal het eerste voor ammoniak geschikte schip in zijn segment zijn en het grootste autotransportschip dat ooit is gebouwd. De Aurora-klasse zal vrachtefficiëntie naar een nieuw niveau brengen en ons in de voorhoede van duurzame scheepvaart plaatsen."

China Merchant Industry heeft zijn scheepsbouwactiviteiten de afgelopen twee jaar uitgebreid en is nu de grootste PCTC-bouwer en de vierde grootste scheepsbouwgroep in China. China Merchant Industry is eigenaar van Deltamarin, dat door Höegh Autoliners de opdracht heeft gekregen om de nieuwe Aurora-klasse te ontwerpen.

Mei Xianzhi, algemeen directeur van CMHI, merkt op: "We kijken ernaar uit om samen te werken en Höegh Autoliners te voorzien van deze ultramoderne en milieuvriendelijke PCTC-schepen."

Foto's

  • Gomes
    Gomes
  • Gomes
    Gomes