Clicky


De naam en het nieuwe logo van de Iveco-groep

De naam en het nieuwe logo van de Iveco-groep
01-10-2021 16:13 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GROOT-BIJGAARDEN - Een nieuwe On-Highway realiteit krijgt vorm als een wereldwijde organisatie die tot taak heeft acht unieke, maar verenigde merken te beschermen, te ondersteunen en te versterken. Dit is de nieuwe Iveco Groep en de onthulling van het logo is een verdere stap in de richting van de voltooiing van de spin-off van dit bedrijfsonderdeel van CNH Industrial N.V. (NYSE: CNHI / MI: CNHI), die naar verwachting begin 2022 zal plaatsvinden.

Deze realiteit wordt weerspiegeld in het eigen institutionele logo dat de IVECO Groep als holding weergeeft. Met een licht en ingetogen design legt het de nadruk op de merken die het huisvest en brengt het hulde aan hun rijke en gedeelde erfenis, waarbij het duidelijk een toekomstig traject uittekent voor hen allen samen. Een naam die recht doet aan de lange weg die deze industriële ondernemingen hebben afgelegd, te beginnen in 1975 met de oprichting van de Industrial VEhicles COrporation.

Een unieke identiteit die gebruik maakt van een sober lettertype, met insnijdingen en hellende vorm van sommige letters om de scherpe focus van de groep tot uitdrukking te brengen. De kleur grijs roept een gevoel van stabiliteit op en een sterk industrieel DNA, en fungeert als een verwijzing naar de nederige, maar hardwerkende weg die het bedrijf is ingeslagen, terwijl het in alle ernst vastberaden werkt om zijn doelen te bereiken. De blauwe stip tussen de woorden "Iveco" en "Group" onderbreekt het kleurenschema om de toekomst aan te geven, een toekomst die in het teken staat van duurzame innovatie. Deze cirkel voegt een extra element toe dat zal dienen als middelpunt en dynamisch grafisch middel, dat evenwicht suggereert en de aandacht vestigt op de details in de volledige logocompositie.

Onder het logo bevindt zich de afspiegeling van de merken, verspreid over één horizon. In het centrum van de Groep staan de bakenactiviteiten: IVECO, een baanbrekend bedrijfsvoertuigenmerk dat zware, middelzware en lichte bedrijfsvoertuigen ontwerpt, produceert en commercialiseert en FPT Industrial, de kern van de Groep die de producten van zijn zustermerken aandrijft met zijn geavanceerde motoren en transmissies en een wereldleider blijft in het leveren van zijn uitgebreide reeks aandrijflijntechnologieën aan klanten in de landbouw, de bouw, de scheepvaart, de energieopwekking en bedrijfsvoertuigen.

Naast hen in de frontlinie zijn er de premium en massa-transit bus- en touringcarmerken IVECO BUS en HEULIEZ; IVECO Defence Vehicles voor hooggespecialiseerd defensie- en civiele beschermingsmaterieel; ASTRA, een wereldwijde expert in grootschalige heavy duty steengroeve- en bouwvoertuigen; de in de sector befaamde brandbestrijdingsvoertuig- en uitrustingsproducent Magirus; en ten slotte, maar strategisch aan de top van de staart zit IVECO CAPITAL, de financieringstak van IVECO Group die hen allemaal ondersteunt. De divisie Financiële Diensten zal in feite dienen als de hoeksteen van de nieuwe bedrijfsmodellen van IVECO Group, met name op het gebied van alternatieve energie.

Foto's

  • Wempe Transport
  • Wempe Transport
  • Voets Transport
  • Voets Transport