Clicky


Webwinkel Coolblue wil deze maand naar beurs Amsterdam

Webwinkel Coolblue wil deze maand naar beurs Amsterdam
01-10-2021 08:57 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - Webwinkel Coolblue wil deze maand een beursgang maken in Amsterdam. Daarbij worden nieuwe aandelen uitgegeven door het bedrijf om verdere groei te financieren. Het is de bedoeling dat daarmee 150 miljoen euro wordt opgehaald. Ook bestaande aandeelhouders verkopen stukken.

Coolblue is voor 49 procent in handen van investeerder HAL. Topman en medeoprichter Pieter Zwart bezit ongeveer 50 procent van de aandelen. Ook financieel directeur Daphne Smit bezit aandelen. HAL, Zwart en Smit gaan nu stukken verkopen.

Zwart spreekt in een toelichting van de "volgende logische stap in de ontwikkeling van Coolblue". "Ik heb heel veel zin om in de komende weken, samen met iedereen die erbij betrokken is, deze stap te gaan zetten."

Naamsbekendheid

De in 1999 opgerichte onderneming boekte in 2020 een omzet van 2 miljard euro tegen bijna 1,5 miljard euro een jaar eerder. Daarbij werd een bedrijfsresultaat behaald van 114 miljoen euro. Coolblue is actief in Nederland, België en Duitsland, met de verkoop van onder meer witgoed en laptops. Naast e-commerce heeft het bedrijf ook zeventien fysieke winkels. Coolblue wil meer winkels gaan openen.

De beursgang moet het bedrijf ook meer financiële flexibiliteit geven om zakelijke mogelijkheden in de toekomst na te streven. Daarnaast moet de notering op Beursplein 5 helpen bij de naamsbekendheid en bij het aantrekken van personeel.