Clicky


Gymshark en Bleckmann verlengen hun contract in het VK met acht jaar en bekrachtigen daarmee hun partnership

Gymshark en Bleckmann verlengen hun contract in het VK met acht jaar en bekrachtigen daarmee hun partnership
30-09-2021 16:20 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

EINDHOVEN - Het snelgroeiende Britse fitnesskledingmerk Gymshark en e-fulfilmentspecialist Bleckmann verlengen hun samenwerking tot 2029. In navolging van een meerjarige contractverlenging tussen de bedrijven voor de activiteiten in België, in februari 2020, wordt de samenwerking verder bekrachtigd met een meerjarige contractverlenging voor alle activiteiten in het VK. Het nieuwe hoogwaardige distributiecentrum in Magna Park, Midlands, biedt 11.000 m2 aan ruimte voor de logistieke activiteiten voor Gymshark. Ruim voldoende om de toekomstige groeiambities van het merk te ondersteunen

Gymshark en Bleckmann, specialist in end-to-end logistieke oplossingen voor mode- en lifestylemerken, begonnen hun samenwerking vier jaar geleden. Sindsdien is de relatie uitgegroeid tot een natuurlijk partnership waarin beide bedrijven elkaar stimuleren om te excelleren en samen te groeien.

Ambities voor continue groei

Bleckmann levert logistieke diensten en final mile-distributie voor Gymshark vanuit de diverse locaties in België, het VK en Australië. Het merk voor fitnesskleding is de afgelopen jaren exponentieel gegroeid van 2 miljoen stuks in 2017 naar 22 miljoen in 2021. Wereldwijd verwacht Gymshark in 2024 de 50 miljoen stuks te kunnen verkopen. Bleckmann heeft zowel de expertise als de flexibiliteit om de pure e-commercespeler Gymshark te ondersteunen in zijn dynamische groeiambities. Dit blijkt onder meer uit Bleckmanns verhuizing eerder dit jaar naar een gloednieuw distributiecentrum in Magna Park, Lutterworth, in het centrum van de zogenaamde Logistics Golden Triangle.

De nieuwe locatie voldoet hiermee aan de toekomstige logistieke behoefte voor Gymshark in het VK.. Niet alleen voldoen de beschikbare 11.000 m2 ruimte, maar is er ook nog ruimte voor verdere groeiambities. Om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, zijn hierbij ook de cut-off tijden voor de bestellingen verruimt. Tot middernacht kunnen de klanten hun orders plaatsen om hun aankopen de volgende dag te ontvangen. Wat gezien wordt als een verdere verbetering van de klantervaring.

No-nonsense, people-first-benadering

Het succes van de samenwerking is terug te voeren op een naadloze aansluiting van de bedrijfsculturen. Bleckmann en Gymshark vullen elkaar op natuurlijke wijze aan en hanteren beide dezelfde no-nonsense, people-first-benadering.

Steve Hewitt, Executive Chairman bij Gymshark, legt uit: “We hadden niet enthousiaster kunnen zijn over het verlengen van onze samenwerking met Bleckmann tot 2029. De ervaring die een Gymshark-klant in het VK nu krijgt is echt van wereldklasse en is de sleutel tot het verder versterken van de propositie in onze thuisregio. Zonder Bleckmann was dit niet mogelijk geweest en we hadden niet gelukkiger kunnen zijn.”

Reinardt van Oel, Chief Operations Officer Belgium & UK bij Bleckmann, concludeert: “Het is geweldig om deel uit te maken van de Gymshark-familie tijdens hun reis van ongelofelijke groei. Wanneer organisatieculturen zó goed op elkaar aansluiten en er wederzijds vertrouwen is, ontstaat een natuurlijk partnerschap waarin je synergie kunt creëren en op elkaars expertise kunt bouwen. Samen hebben we buitengewone resultaten bereikt en we zijn verheugd om onze samenwerking in het VK de komende 8 jaar voort te zetten met deze contractverlenging.”