Clicky


Duitse politie haalt levensgevaarlijke oplegger van de weg

Duitse politie haalt levensgevaarlijke oplegger van de weg [+foto's]
30-09-2021 15:09 | Buitenland | auteur Redactie

KASSEL - De Duitse politie heeft donderdagochtend op de A7 bij Kassel een trekker met oplegger van de weg gehaald. Met name de oplegger viel rond 08:30 uur op omdat deze scheef hing.

De politie besloot daarop de vrachtwagen te controleren. De geladen aluminium plaat van 15 ton zat goed gezekerd en bleek niet de oorzaak van het hellen van de oplegger. Daarom lieten de agenten de oplegger door een expert controleren.

Uiteindelijk bleek bij de controle door de expert dat het chassis van de oplegger bijna volledig was doorgescheurd. Volgens de eerste beoordeling van de expert zou het chassis zijn gebroken nog voordat de chauffeur zijn bestemming 300 kilometer verderop in Hamburg zou hebben bereikt. Omdat een verdere beoordeling van de schade te gevaarlijk was voor de expert brak hij de controle meteen af.

Het werd de chauffeur verboden om verder te rijden met de oplegger. De oplegger is naar verwachting niet meer te repareren.

De 50-jarige chauffeur verklaarde het niet gemerkt te hebben dat de oplegger zo scheef hing en bedankte de agenten dat ze hem gestopt hadden. Vervolgens vervolgde hij zijn weg met alleen de trekker.

De politieagenten startten een administratieve strafzaak tegen het Duitse transportbedrijf.

Foto's

  • Blijleven Transport
    Blijleven Transport
  • Blijleven Transport
    Blijleven Transport
  • Blijleven Transport
    Blijleven Transport
  • R. van Heur
    R. van Heur