Clicky


Proces-verbaal en maatregel voor verlengde aanhanger en niet afdekken lading

Proces-verbaal en maatregel voor verlengde aanhanger en niet afdekken lading [+foto's]
28-09-2021 14:56 | Overtredingen | auteur Redactie

STADSKANAAL - De politie zag op de N366 ter hoogte van Stadskanaal een vrachtwagencombinatie geladen met stro rijden. De N366 lag bezaaid met stro. Wat hinder opleverde voor het overige verkeer dat achter de combinatie reed.

De politie zetten de combinatie ter hoogte van Gasselternijveen aan de kant voor een nadeer controle. Hierbij ontdekten de agenten dat de aanhanger was verlengd zodat er drie extra balen konden worden meegenomen. Na meting bleek de maximale lengte 19.73 m te zijn. Dit is een overschrijding van 97 cm van de maximale toegestane lengte van 18.75 m.

Voor het niet afdekken van de lading en het overschrijden van de maximale lengte heeft de chauffeur een proces-verbaal gekregen. Tevens is de chauffeur een maatregel opgelegd. Dit houdt in dat hij op deze wijze niet verder mag rijden. Doet hij dit wel maakt hij zich schuldig aan het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Omdat de overtredingen en de maatregel gelijk worden vastgelegd in het politiesysteem is het voor elke collega zichtbaar wat er scheelt aan deze combinatie.