Clicky

 
Transport Online - ViaEurope kiest Boedapest voor zijn derde e-HUB

ViaEurope kiest Boedapest voor zijn derde e-HUB

ViaEurope kiest Boedapest voor zijn derde e-HUB
27-09-2021 13:57 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - Twee jaar na de succesvolle opening van een tweede e-HUB in Luik (LGG), België, is ViaEurope, een leider in e-commerce logistiek in Europa, verheugd om de verdere Europese uitbreiding van het bedrijf aan te kondigen met de opening van een derde e-HUB op Budapest Airport (BUD), Hongarije.

BJ Streefland, CEO en oprichter van ViaEurope legt uit: "Het succes dat LGG in amper twee jaar tijd boekte, valideert ons concept van gekoppelde e-HUB's en bevestigt dat het overal waar we het nodig achten kan worden gedupliceerd. Terwijl we onze voetafdruk over het hele continent blijven uitbreiden, plaatsen de sterke investeringen van de luchthaven van Boedapest, en de verbintenissen ten aanzien van e-commerce, ons in het centrum van een nieuwe regionale vrachthub in Centraal- & Oost-Europa (CEE)."

De unieke en strategische geografische ligging van de luchthaven van Boedapest in CEE is een onmiskenbaar voordeel voor ViaEurope, aangezien haar verzorgingsgebied de hele CEE-regio omvat, waaronder Hongarije, Polen, Oekraïne, Roemenië, Bulgarije, Slowakije, Kroatië, Oostenrijk, Slovenië, Tsjechië, delen van Duitsland enz.

Ook heeft de onlangs ondertekende samenwerkingsovereenkomst tussen China en Hongarije, de zogenaamde "Air Silk Road", geleid tot de oprichting van een speciaal logistiek centrum voor vracht vluchten: BUD Cargo City. Dit nieuwe vrachtafhandelingscentrum, dat in januari 2020 werd geopend, stelt ViaEurope in staat zijn eigen Douane entrepot te beheren en de douaneafhandeling 24/7 te digitaliseren. De ViaEurope e-HUB is direct aan de luchthaven gelegen en heeft een gemakkelijke toegang tot de landingsbanen, een directe verbinding met het autowegennet van Hongarije en een gemakkelijke toegang tot de buurlanden. De nieuwe faciliteiten van BUD Cargo City en het huidige netwerk van vrachtvluchten vormen een uitstekende omgeving voor ViaEurope om haar BUD e-HUB project te starten.

"We zijn verheugd om samen te werken met de luchthaven van BUD, die ernaar streeft een e-commerce hub te worden voor CEE en bedrijven zoals ViaEurope innovatieve logistieke oplossingen voor luchtvracht te bieden", zegt BJ Streefland.

René Droese, Chief Development Officer van de luchthaven van Boedapest, bevestigt: "E-commerce cargo heeft een mooie toekomst op de luchthaven van Boedapest. We willen onze vrachtcapaciteiten blijven ontwikkelen, de implementatie van nieuwe vrachttechnologieën ondersteunen en sterke samenwerkingsverbanden opbouwen met de e-commerce gemeenschap. BUD is dan ook blij de derde Europese e-HUB van ViaEurope te kunnen verwelkomen. Hun benadering van e-commerce logistiek wordt gedreven door technologie en data-analyse, iets waar wij ook sterk in geloven."

ViaEurope BUD e-HUB zal precies op tijd operationeel zijn voor het volgende hoogseizoen in november. Net als in AMS en LGG zal het bedrijf er een uitgebreid portfolio van oplossingen aanbieden, waaronder Airport handling, douaneafhandeling, last-mile delivery en line haul-diensten.

ViaEurope is een e-logistiek bedrijf gevestigd in Amsterdam. Hoewel het al vijf jaar actief is op het gebied van technologie en logistiek, opereert en groeit het bedrijf nog steeds met een start-up mentaliteit. Technologie is de kern van de bedrijfsstrategie. ViaEurope verwerkt meer dan 350 ton of meer dan 300.000 e-commerce pakketten per dag. Het grootste deel van het volume komt via de lucht, zee, spoor en weg en wordt doorgevoerd via de aangesloten e-HUB's op Amsterdam Schiphol Airport, Liege Airport in België en nu Boedapest in Hongarije. Kijk voor meer informatie op onze website viaeurope.com en ons Linkedin profiel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden