Clicky

 
Transport Online - Samskip neemt Sea Connect over

Samskip neemt Sea Connect over

Samskip neemt Sea Connect over
24-09-2021 12:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie | Esther van der Wal

ROTTERDAM - De Europese transportgroep Samskip heeft haar activiteiten in de Baltische staten verbreed door de overname van shortsea-specialist Sea Connect. De in Klaipeda gevestigde rederij, die zal worden omgedoopt tot Samskip Sea Connect, biedt shortsea-diensten aan tussen Rusland, Litouwen, Denemarken, Duitsland en Nederland.

Connect exploiteert drie 1A Ice Class-containerschepen die tweemaal per week St. Petersburg en Rotterdam aanlopen, wekelijks Hamburg en bij genoeg vracht Aarhus.

"Deze overname versterkt onze positie in Rusland, in Nederland en in een reeks belangrijke Baltische havens daartussenin", zegt Kari-Pekka Laaksonen, Chief Executive Officer van Samskip. "Het verbetert de dienstverlening voor Samskip's shortsea-klanten die zich richten op groeimogelijkheden in Rusland en voegt kansen toe voor importeurs en exporteurs in de regio om kostenefficiënte en duurzame multimodale verbindingen verder weg te verzekeren."

Zowel Sea Connect Managing Director, Viacheslav Puzemskij als SCS-Russia Managing Director, Anton Larkin, blijven de volledige rol spelen binnen de nieuwe organisatie, in samenwerking met Johan van der Pijl, Samskip Regional Director Baltics and Russia.

Laaksonen verwacht een bijzondere groei in geaggregeerde volumes die Rusland en de Baltische staten via Rotterdam per spoor, binnenvaartschepen en schepen door heel Europa verbinden, en ook een grotere inzet van Samskips deskundige gekoelde vrachtdiensten in Sint-Petersburg.

"Russische exporteurs en importeurs zullen waarschijnlijk worden aangetrokken door nieuwe mogelijkheden om markten in het westen en zuiden te penetreren met behulp van Samskip's netwerk van shortsea-, spoor-, binnenvaart- en wegdiensten," voegde hij eraan toe. De feederverbindingen van Sea Connect met deepsea-carriers zouden ook blijven bestaan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions