Clicky

 
Transport Online - Klimaatactivisten opgepakt om blokkade toegangswegen haven Dover [+foto's&video]

Klimaatactivisten opgepakt om blokkade toegangswegen haven Dover

Klimaatactivisten opgepakt om blokkade toegangswegen haven Dover [+foto's&video]
24-09-2021 11:33 | Buitenland | auteur ANP/DPA

DOVER - [update 16:10 uur] De Britse politie heeft vrijdag in totaal 39 klimaatactivisten opgepakt voor het blokkeren van de toegangswegen naar de haven van Dover. Het protest is door de politie beëindigd en alle wegen rondom de haven zijn weer toegankelijk. De betogers eisten van de de regering dat alle huizen worden geïsoleerd.

De actiegroep Insulate Britain blokkeerde eerder deze week al meermaals een drukke snelweg bij Londen. Die acties kwamen ten einde toen de regering een gerechtelijk bevel wist te bewerkstelligen. Wie de snelweg in kwestie blokkeert, riskeert een celstraf van twee jaar en een boete.

Vrachtwagens en andere voertuigen konden vrijdagochtend de haven van Dover tijdelijk niet bereiken. Volgens Britse media waren in totaal zo'n veertig activisten bij de blokkades betrokken. De haven in het zuidoosten van Engeland is de belangrijkste toegangspoort van het Verenigd Koninkrijk voor handel uit de Europese Unie.

Het protest kwam op een moment waarop het VK problemen heeft met de bevoorrading als gevolg van de brexit en de coronapandemie. Ook wordt vrijdag wereldwijd actiegevoerd voor meer maatregelen tegen klimaatverandering, waaronder in het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions