Clicky

 
Transport Online - Duitse politie stopt twee overbeladen houttransporten [+foto's]

Duitse politie stopt twee overbeladen houttransporten

Duitse politie stopt twee overbeladen houttransporten [+foto's]
23-09-2021 19:14 | Overtredingen | auteur Redactie

MORBACH/WITTLICH - De Duitse politie heeft donderdagochtend twee vrachtwagens geladen met boomstammen gestopt tijdens een controle op de B327. De vrachtwagens waren duidelijk overbeladen.

In de vroege ochtend werd een lang houttransport met sparrenstammen, die in het bos waren geladen en op weg was naar de zagerij in Hunsrück, gestopt. Toen het hout op de weegschaal van de politie werd gewogen, bedroeg het totale gewicht iets minder dan 49 ton, meer dan 20 procent meer dan de toegestane 40 ton. De voortzetting van de rit van het houttransport werd onmiddellijk verboden en de chauffeur moest een deel van de geladen stammen lossen bij het controlepunt en kon vervolgens zijn rit naar zijn bestemming voortzetten.

In het verdere verloop van deze controle stopten de agenten een andere vrachtwagen, die ook geladen was met sparrenstammen. Hij had de sparrenstammen in het Saarland geladen en was ook op weg naar de zagerij in de Hunsrück.

Bij het wegen van dit houttransport werd een totaalgewicht van bijna 51,5 ton gewogen, ruim 28 procent meer dan is toegestaan. Ook hier werd de verdere rit verboden totdat de chauffeur een deel van de boomstammen ter plaatse zou lossen. 

Zowel de chauffeurs als de bedrijven kunnen een hoge boete verwachten.

Daarnaast werd tijdens deze controle op de B327 bij meerdere chauffeurs overtredingen van de rij- en rusttijden ontdekt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,111
Diesel1,731

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions