Clicky

 
Transport Online - Reisristrictie voor niet-gevaccineerde crewleden

Reisristrictie voor niet-gevaccineerde crewleden

Reisristrictie voor niet-gevaccineerde crewleden

AMSTELVEEN - [update 13:35 uur] Per 14 september vraagt KLM vliegende crewleden die niet zijn gevaccineerd en daardoor niet kunnen voldoen aan de inreisverplichtingen van bepaalde bestemmingen, dit aan te geven bij KLM Health Services. KLM Health Services registreert dan een reisrestrictie, zodat deze medewerkers niet zullen worden ingepland op vluchten naar een bestemming die inreiseisen stelt waaraan zij niet voldoen. Dit sluit aan bij de reguliere processen van KLM, waar crewleden een reisrestrictie kunnen hebben om persoonlijke, visum- of gezondheidsredenen. Leidinggevenden krijgen geen inzicht in de reden voor de restrictie. 

KLM heeft sinds de start van de COVID-19-pandemie hard gewerkt om het wereldwijde netwerk zoveel mogelijk in stand te houden. Daardoor konden klanten (noodzakelijke) reizen maken en kon vervoer van vracht, zoals medische hulpmiddelen en vaccins, blijven doorgaan. Ook nu willen we onze klanten zoveel mogelijk bestemmingen kunnen bieden.  

In de continu veranderende wereld zien we nu dat steeds meer landen een vaccinatie van vliegtuigbemanningen verplicht stellen of dat overwegen te doen. Trinidad & Tobago voeren per 16 oktober een vaccinatieplicht in voor vliegtuigcrew. Ook vanuit Canada en andere landen komen signalen dat zij naar verwachting binnenkort een dergelijke verplichting instellen. Bovendien verwachten steeds meer hotels waar ons personeel verblijft een vaccinatiebewijs. 

We verwachten dat binnenkort meer landen een vaccinatieverplichting zullen instellen, zodat wij niet-gevaccineerde crewleden niet meer op deze bestemmingen mogen inzetten. Dit gaat mogelijk ook gelden voor bestemmingen waarbij we over landen vliegen waar een vaccinatieverplichting voor crew geldt. Dit hangt samen met strikte eisen op het gebied van vliegveiligheid en de mogelijkheid die er moet zijn om bij calamiteiten snel te kunnen uitwijken. Voorlopig probeert KLM de crewleden met een reisrestrictie in te roosteren op bestemmingen waar geen inreiseisen zijn. Maar naarmate meer landen inreiseisen gaan stellen, kan dit leiden tot grote operationele problemen voor KLM.  

KLM zal haar medewerkers niet verplichten zich te laten vaccineren. Dit is een persoonlijke afweging van de medewerker. Wel heeft KLM inzicht nodig in welke medewerkers niet kunnen voldoen aan de inreisverplichtingen en dus niet inzetbaar zijn op al onze bestemmingen. De collega’s die dit betreft hebben de vraag gekregen zich te melden bij KLM Health Services, die de reisrestrictie zal doorgeven aan de planningsafdeling van KLM. 

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden