Clicky

 
Transport Online - Oldschoolstyle Volvo FH als jubileumtruck voor M. Bakkers Transportbedrijf

Oldschoolstyle Volvo FH als jubileumtruck voor M. Bakkers Transportbedrijf

Oldschoolstyle Volvo FH als jubileumtruck voor M. Bakkers Transportbedrijf
13-09-2021 16:37 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BLADEL - In 1996 zijn Marc en Karin Bakkers gestart met Transportbedrijf M. Bakkers. Dit jaar bestaat het bedrijf dus 25 jaar. Om dat te vieren werd afgelopen weekend een bijzondere jubileumtruck afgeleverd door BAS Truck Center; een oldschool Volvo FH 500pk 6x2 voorloopas trekker met Turbo Compound motor. Mooie aanleiding voor een gezamenlijke terugblik op 25 jaar.

M. Bakkers Transport is een echt familiebedrijf. Karin doet de administratie, Marc doet ‘van alles’ en rijdt zelf ook nog regelmatig en sinds 2016 is zoon Joeri gestart op de planning. De kracht van het bedrijf? Karin: “Gewoon hard werken en eerlijk zijn naar elkaar, zowel naar je klanten, naar je medewerkers als naar elkaar. Anders houd je het samen ook geen 25 jaar vol in een bedrijf.”

Voor 1996 was Marc vrachtwagenchauffeur in loondienst. Hij had echter altijd al de droom om een eigen transportbedrijf te starten. In februari 1996 werd deze droom werkelijkheid. De inschrijving bij de KvK was een feit en Marc kocht bij BAS Veldhoven een Volvo FH 420pk 4x2 trekker. De eerste Globetrotter XL die in Brabant reed. Op 2 juli 1996 ging het bedrijf officieel van start.

De eerste opdracht was voor Gebroeders Huibregts. Marc reed daar veel internationale ritten, veel op Oostenrijk. Hij vertrok op zondagavond en kwam op vrijdag of zaterdag weer thuis en dat week in week uit. Met twee kleine kinderen thuis was dat geen ideale combinatie. Enkele jaren later kwam Marc in contact met de planner van vetsmelterij Smilde. Daar kon Marc dagritten gaan rijden en dus was de keuze snel gemaakt. Toen de andere transporteur die voor Smilde reed stopte, wilde de chauffeur die daar werkte graag het werk blijven doen en vroeg of dat via Marc kon. Zo gezegd zo gedaan; in 2001 werd er een extra truck (wederom een Volvo FH) aangeschaft. Er werd ook een extra trekker aangeschaft om mee op het buitenland te gaan rijden en er werden extra chauffeurs aangenomen. Zo zette het bedrijf langzaamaan de groei in.

Karin licht toe: “Uiteindelijk kwamen we op een punt waarbij ik Marc de vraag stelde: "Wil je altijd op de truck blijven zitten?’ Zijn antwoord was ‘nee’, dus trokken we de conclusie dat je dan wel echt een stap moet zetten en door gaan met groeien. We hebben altijd het idee gehad: Groeien prima, maar het moet te behappen zijn. Niet te snel gaan en het overzicht blijven houden. Dus we zijn heel gestaag gegroeid." Marc vult aan: "Elk jaar een truck. We bestaan 25 jaar en hebben nu 25 trucks onderweg.”

“Op een gegeven moment zijn we in contact gekomen met Eduards trailer factory, een aanhanger fabrikant uit Lommel, België. Daar zijn we met één truck gestart en inmiddels rijden we daar met vijftien combinaties", zegt Marc. "We vervoeren voor Eduards aanhangers naar België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk. Als retourvracht nemen we voor diverse opdrachtgevers caravans, campers of gebruikte trucks en bestelwagens mee." 

Daarnaast rijden ze met vijf trekkers met koelopleggers voor Sonac, zijn er drie trekkers onderweg voor Rendac en we worden twee trekkers met semi-dieplader ingezet voor zwaartransport werkzaamheden.

Op alle trucks prijkt de slogan ‘Festina Lente’, oftewel ‘Haast je langzaam’. Op de vraag waarom, antwoordt Marc grappend: “Omdat ik dat leuk vind”… maar er zit veel meer achter. Het is zowel kenmerkend voor de doordachte groei die het bedrijf heeft doorgemaakt als voor de manier waarop Marc en Karin hun medewerkers aansturen.

Karin: “Chauffeurs hebben altijd haast, zijn altijd gestrest en gespannen. Terwijl wij zeggen: Rijden is jouw werk. Als chauffeur zit je op de weg en heb je te dealen met de omstandigheden. Het heeft geen zin om alles gehaast te doen en je druk te maken om zaken die buiten je macht liggen. En tja ‘Haastige spoed is zelden goed’ is zo’n lang verhaal, dus daarom ‘festina lente’. Oftewel: Het komt zoals het komt.”

De jubileumtruck wordt echt het paradepaardje van het wagenpark. “Hij is helemaal gepimpt, oldschool stijl. Hij is voorzien van een speciaal interieur, alcoa velgen, traanplaat, speciale verlichting en twee ‘schoorstenen’,” aldus Marc. Chauffeur Stephan Soetens die vast op de truck gaat rijden kijkt er al een jaar naar uit en heeft zelf mee mogen denken over de opties en styling van de truck. “Dat mocht wat kosten, daar hebben we 25 jaar hard voor gewerkt. En… ik ga deze nooit meer verkopen", zegt Marc.

De truck wordt ingezet voor binnenlandse ritten voor Sonac. De nieuwe Volvo truck is voorzien van een 500pk motor met Turbo Compound en is inmiddels de twintigste Volvo truck voor het bedrijf. Waarom er voor een Volvo truck is gekozen als jubileumtruck? Het antwoord van Marc is simpel: “De eerste truck was een Volvo truck en daarom is ook de jubileumtruck een Volvo geworden.”

Niet alleen de jubileumtruck is van alle gemakken voorzien, ook de andere trucks in het wagenpark van Marc en Karin zijn uitgerust met vele opties. “Onze internationale chauffeurs zijn de hele week voor ons onderweg, dan moeten we er ook voor zorgen dat ze dit op de meest prettige manier kunnen doen,” aldus Karin. “Stand airco is nu verplicht gesteld, maar was bij ons altijd al standaard. Als je moet overnachten in je truck dan moet je ook lekker kunnen slapen en uitgerust met je werk kunnen starten.”

Het 25-jarig jubileum van Bakkers betekent ook een jubileum van 25 jaar samenwerking tussen Bakkers en BAS Truck Center. Van de eerste truck die door BAS Veldhoven af werd geleverd tot deze bijzondere jubileumtruck. Karin: “Het is fijn om te ervaren dat BAS en wij hetzelfde doel voor ogen hebben. Bij ons beide staat de gezondheid van het bedrijf bovenaan en daarom komen we samen altijd tot de beste oplossingen. Door regelmatig contact zijn ze op de hoogte van de ontwikkelingen en acteren ze hier proactief op. Daarnaast gaat het niet altijd alleen over zaken, maar vinden we het ook heel prettig om eens in de zoveel tijd op informele wijze het glas met elkaar te heffen.”

Het jubileum zou eigenlijk groots gevierd worden, maar al tijdens de voorbereidingen gooide corona roet in het eten. Het jubileum wordt daarom - waarschijnlijk- gevierd in combinatie met de opening van het nieuwe pand. In 2020 hebben Marc en Karin een perceel gekocht in Bladel en op dit moment is er gestart met de bouw. Er komt een nieuw bedrijfspand aan de voorzijde van het perceel en een woonhuis aan de achterzijde op een prachtig stuk grond aan de rand van een natuurgebied.

De toekomst zien Marc en Karin rooskleurig tegemoet. Onlangs heeft de oude eigenaar van Smilde (Marc’s eerste opdrachtgever) Marc weer benaderd voor diverse transportwerkzaamheden. Naast de aankoop van de jubileumtruck staan er daarom nog drie Volvo FH bakwagens in bestelling (twee ter vervanging voor de huidige vloot en één ter uitbreiding), evenals twee Volvo FM trekkers die zullen worden ingezet voor de nieuwe transportwerkzaamheden.

Foto's

 • Lelieveld Transport
  Lelieveld Transport
 • DHL
  DHL
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats