Clicky


Meijer Tegels & Sanitair bezorgt badkamers met een nieuwe Scania V8

Meijer Tegels & Sanitair bezorgt badkamers met een nieuwe Scania V8
13-09-2021 11:52 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

NIEUW-VENNEP - Meijer Tegels & Sanitair uit Nieuw-Vennep heeft voor het eerst Scania gekozen om de tegels, badkamers en accessoires bij hun klanten te bezorgen. De familie Meijer staat bekend om hun passie voor auto`s, het is dan ook niet gek dat de eerste Scania direct een opvallende verschijning is geworden. De 3-assige bakwagen is voorzien van een R-cabine met hoog dak en de sterke en goed klinkende 520 pk V8. Eigenaar Daan Meijer: "We wilden het graag in één keer goed doen."

Meijer Tegels & Sanitair heeft met 4000m2 een grote badkamershowroom, waarin de verschillende stijlen worden getoond. Daarnaast wordt er snelle service verleend; de meeste tegels worden direct uit voorraad geleverd. De klanten staan uiteraard op de eerste plaats, waarbij het niet alleen om de producten gaat. "Het is de hele ervaring die we mee willen geven aan de klanten. Vanaf het moment dat iemand de showroom in loopt tot aan het bezorgen. Een badkamer of tegels zijn, over het algemeen, geen zaken die je iedere week koopt", vertelt Daan Meijer. Die gedachte is begonnen bij de vader van Daan en wordt tegenwoordig ook uitgedragen door zijn zonen Julian en Daan jr., waardoor het een waar familiebedrijf is geworden.

“In het begin waren we bezig met een 6-cilinder. Maar als je dan toch met Scania in gesprek bent, dan komt een V8 snel ter sprake.” vertelt Daan Meijer. Met de verschillende opties uitgezet tegen elkaar, was de keuze eigenlijk heel simpel. “De V8 geeft het werk een bepaalde emotie mee, die ervoor zorgt dat je met een glimlach achter het stuur zit.”

De gewichten waar mee gereden wordt, zijn door de tegels redelijk hoog. De truck is daarom geconfigureerd in een bakwagen met een gestuurde en hefbare naloopas, ook om goed te kunnen manoeuvreren in de woonwijken. “De samenwerking met de Scaniadealer in Sassenheim was hierin een belangrijke factor. Hij heeft ons meegenomen in de wereld van Scania, zoals wij dat ook graag doen bij onze klanten.”

Niet alleen op motorisch gebied is er aandacht besteed aan de Scania, maar ook het exterieur is volledig naar wens van de familie Meijer aangepast. Zo is het cabinedak voorzien van een lichtbak met reclame en zijn er extra lampen op de grill gemonteerd. Julian Meijer, verantwoordelijk voor het transport en logistiek, legt uit: “We hebben één truck en die mag best een beetje opvallen. Het is natuurlijk ons visitekaartje voor op locatie. We zitten veel in en om Amsterdam en zo springt deze Scania er goed uit”.

Het is niet alleen maar emotie en het uiterlijk wat de familie Meijer voor Scania heeft doen kiezen. Het transport van goederen is een klein onderdeel van het Nieuw-Vennepse bedrijf, maar dat is geen reden om er niet de aandacht aan te besteden die het verdient. “De eerste eis is dat de truck gewoon werkt als we hem nodig hebben”, aldus Julian Meijer.

“Dat is ook een belangrijke reden waarom we voor Scania hebben gekozen; de betrouwbaarheid van het merk.” Om de inzetbaarheid te verhogen is er bij de truck ook een onderhoudscontract gesloten, welke wordt uitgevoerd bij de Scania werkplaats in Sassenheim. Door het proactieve plannen in combinatie met flexible maintenance wordt het onderhoud altijd precies op het juiste moment uitgevoerd.

Daan Meijer: “Al met al genoeg reden om voor het eerst een Scania aan te schaffen.”