Clicky

 
Transport Online - De Rainbow Container World Tour nadert zijn einde [+video]

De Rainbow Container World Tour nadert zijn einde

De Rainbow Container World Tour nadert zijn einde [+video]
10-09-2021 10:37 | Algemeen | auteur Redactie

KOPENHAGEN - Een reis van vijf maanden rond de wereld is ten einde - maar de reis naar meer diversiteit en inclusie gaat door. In juli 2020 werden twee volledig functionele Maersk-containers vakkundig beschilderd met een regenboog om zich bij Maersk's vloot aan te sluiten, en in maart van dit jaar begonnen ze aan hun eerste World Tour.

Het eerste deel van de reis voor de regenboogcontainers van 40 en 20 voet was aan boord van de Maersk Edmonton van APM Terminals Pier 400 in Los Angeles naar Yokohama. De containers zijn gestopt op verschillende locaties in Azië en Europa, voordat ze uiteindelijk hun tournee in Denemarken voor de  Copenhagen Pride 2021 beëindigen.

"Toen we aan de wereldtournee begonnen, waren we enthousiast. Maar we kunnen gerust stellen dat de betrokkenheid en de feedback die we tijdens de reis van collega's en klanten hebben gekregen, onze verwachtingen ruimschoots hebben overtroffen. Terwijl de buitenkant van deze containers het standpunt van het bedrijf op het gebied van diversiteit en inclusie vertegenwoordigt, vertegenwoordigen de binnenkant van de containers de persoonlijke belofte van onze collega's - en ik ben zo trots om te zien hoeveel de kans hebben gegrepen om hun toewijding te delen", aldus Rachel Osikoya, Hoofd Diversiteit & Inclusie bij Maersk.

Containers die verenigen

De regenboogcontainers van Maersk hebben gediend als een symbool van inclusie en diversiteit, en delen moedig met de wereld het standpunt van het bedrijf over het creëren van een cultuur waarin alle medewerkers, partners en klanten zich welkom voelen en zichzelf kunnen zijn zonder (voor)oordeel.

Ze dienen niet alleen als symbool voor het bedrijf. Klanten van Maersk hebben ook interesse getoond in het gebruik van deze regenboogcontainers om hun goederen over de hele wereld te vervoeren, en tijdens de tour hebben ze een reeks bedrijven bezocht.

"De respons van onze klanten was overweldigend, velen wilden deel uitmaken van de tour en anderen vroegen om meer regenboogcontainers", zegt Rob Townley, regionaal hoofd van Special Project Logistics en een van de initiatiefnemers van de World Tour.

“Deze containers dienen als een herinnering aan degenen die zich anders voelen of alsof ze er niet bij horen dat ze niet alleen zijn, en dat iemand ergens naast hen staat en hen accepteert, ongeacht hun ras, geslacht, leeftijd, etniciteit, seksuele geaardheid , religie of handicap. We zijn daarom aan het bekijken of en hoe we aan de vraag van onze klanten naar meer regenboogcontainers kunnen voldoen", zegt Rob Townley, Regionaal hoofd Special Project Logistics.

De containers eindigden hun reis in Kopenhagen voor de WorldPride. Hier werd Soren Skou vergezeld door Lars Fruergaard Jørgensen, CEO van Novo Nordisk, om de container te ondertekenen en te praten over waarom we actie moeten blijven ondernemen en verandering moeten creëren voor meer diversiteit en inclusie.

De reis gaat verder

Zelfs nu de wereldtournee ten einde loopt, gaat de reis naar meer diversiteit en inclusie door. De Rainbow Containers hebben nog een aantal klantevenementen gepland, waarna ze deel gaan uitmaken van Maersk's vaste containervloot en de klanten blijven bedienen.

"Bij Maersk hebben we een wereldwijd standpunt ingenomen over het creëren van een werkplek met een rechtvaardige en inclusieve werkplek voor iedereen, wat verankerd is in onze toewijding om mensenrechten voor iedereen te waarborgen", zegt Rachel Osikoya. “De Rainbow Containers zijn een goede illustratie van deze toewijding - en net als zij zullen we bij Maersk onze reis voortzetten om de manier waarop we werken voortdurend te verbeteren met diversiteit en inclusie, zodat je altijd je authentieke zelf kunt zijn, ook wanneer je aan het werk bent.”

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden