Clicky


In Spanje door aanrijding met vrachtwagen omgekomen jongens komen uit omgeving Tilburg

In Spanje door aanrijding met vrachtwagen omgekomen jongens komen uit omgeving Tilburg [+foto's]
03-09-2021 12:46 | Ongevallen | auteur Redactie | ANP

TILBURG - De drie Nederlandse jongemannen die donderdag bij een verkeersongeval in Spanje om het leven zijn gekomen, komen uit de omgeving van Tilburg. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

Het gaat om twee mannen van 20 jaar en een van 19 jaar oud.

Lokale media meldden eerder al dat de drie in het noorden van Spanje, in de regio Baskenland, zijn verongelukt. Ze zouden iets na 10.00 uur in botsing zijn gekomen met een vrachtwagen op de snelweg AP1, ter hoogte van de stad Soraluze.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft hulp aangeboden aan de familie.

Moslim Empowerment Tilburg reageerde vrijdag op sociale media verdrietig op het ongeval. "Met grote verslagenheid horen we zojuist dat drie jonge broeders die onderdeel zijn van onze gemeenschap in Tilburg het leven hebben gelaten op een tragische wijze. Moge Allah hun zondes vergeven, de goede daden rijkelijk belonen, hun graf verruimen en hun het Paradijs doen binnentreden", aldus de organisatie.

In een gesprek met Omroep Brabant zegt een lid van de organisatie dat het gaat om twee neven van Marokkaanse en een vriend van Somalische afkomst.