Clicky

 
Transport Online - Modalis-trein dendert voort samen met LAG Trailers

Modalis-trein dendert voort samen met LAG Trailers

Modalis-trein dendert voort samen met LAG Trailers
02-09-2021 15:50 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BREE - De Franse logistieke dienstverlener Modalis ontving recent een nieuwe serie LAG containerchassis en bulkcontainers. Het nieuwe order van 70 voertuigen maakt deel uit van een hyper-ambitieus toekomstplan om de omzet te verdubbelen in drie jaar tijd. In dit order is ook het vernieuwd kipcontainerchassis opgenomen terwijl LAG dit jaar nog twee productinnovaties wil lanceren.

LAG Trailers en Modalis werken samen sinds 2002 maar het loopt pas als een trein vanaf 2010. De covid-19 crisis vertraagt dit proces niet. Dit jaar staan er al 70 opleggers op de teller. Modalis’ fleet kruipt hierdoor steeds dichterbij de mythische grens van 3000 eenheden.

CEO van Modalis Bernard Meï vat de samenwerking samen als volgt: "Modalis en LAG vormen een goeie combinatie. Wij zijn een leidend Europees intermodaal bedrijf terwijl LAG ons equivalent is aan de leverancierszijde. Zij bieden ons een compleet gamma aan met de nodige innovaties op het vlak van veiligheid en efficiëntie."

Modalis concentreert zich enkel op intermodaal transport. Het recente order bevat dan ook een gezonde mix van containerchassis, kipcontainerchassis, aluminium bulk- en boxcontainers.

LAG Trailers breidt in 2021 zijn intermodaal aanbod nog verder uit. De nieuwe roestvrijstalen container evenals de volledig vernieuwde 40 FT aluminium kipcontainerchassis zijn de nieuwste toevoegingen aan het gamma. Zelfs na beide productintroducties geeft LAG aan dat er nog twee nieuwe producten dit jaar worden voorgesteld. Meer informatie wou het bedrijf nog niet kwijt.

Dit order past volledig in het groeiplan van Modalis om de omzet bijna te verdubbelen in drie jaar tijd van € 32 miljoen tot € 50 miljoen. De strategie is duidelijk en legt de focus op drie onderdelen; innovatie, externe groei en een constante investering in de intermodale fleet.

De jaarlijkse omzet herinvesteert het bedrijf jaarlijks op een intelligente manier. Een groot deel gaat naar innovatie terwijl een ander gedeelte dient voor de intermodale fleet. Het bedrijf groeit zijn wagenpark jaarlijks met ongeveer twintig procent en dat al gedurende 20 jaar.

Externe groei wordt bereikt door middel van nieuwe marktopportuniteiten zoals de Europese ‘Green deal’ en de investeringen in de spoorwegen evenals de uitbreiding en de diversificatie van de eigen diensten en die van dochterondernemingen zoals het recent overgenomen Delta Rail dat sterk groeit in Frankrijk.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions

Verkeersinformatie


    Actuele wachttijd Eurotunnel


    Andere Europese Landen


    Overige Verkeersinformatie

    Rijverboden