Clicky

 
Transport Online - Menno Lambooij en Sander de Wilt nemen Adabt over

Menno Lambooij en Sander de Wilt nemen Adabt over

Menno Lambooij en Sander de Wilt nemen Adabt over
02-09-2021 11:24 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

Per 1 september 2021 hebben Menno Lambooij en Sander de Wilt de activiteiten van Adabt B.V. overgenomen. Adabt heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld tot een integratiespecialist voor de transport en logistieke sector. Met het eigen ontwikkelde platform hebben zij diverse bedrijven geholpen met het automatiseren van data-uitwisseling en communicatie tussen hun klanten, collega-vervoerders, partners en de eigen software. Met de nieuwe eigenaren wordt kennis, netwerk en technologie toegevoegd waarmee de volgende grote stap gezet kan worden in de digitaliserende wereld.

Adabt staat voor digitalisering in transport

Er zijn weinig andere industrieën waar communicatie tussen bedrijven zo intensief is als binnen de transport en logistiek sector. De oprichters van Adabt hebben enige jaren geleden ingezien dat logistieke bedrijven beter geholpen moeten worden met automatisering en digitalisering. Veel essentiële informatie wordt helaas nog gedeeld via email of telefoon. Met name tijdens het aannemen en verwerken van nieuwe orders, het wijzigen van orders of tijdens het informeren van klanten wordt er nog vaak handmatig en ook repetitief werk uitgevoerd.

Sinds 2019 helpt Adabt bedrijven in deze sector om efficiënter om te gaan met het uitwisselen van informatie en om de risico’s van incorrecte informatie te verminderen. Het is Adabt’s missie om iedere onderneming directe toegang te bieden tot een rendabele, digitale samenwerking. Daarvoor hebben ze een integratieplatform gebouwd met een aangesloten klantenportaal.

Meer ervaring dankzij overname

Om te voorzien in de groeiende vraag, de wens voor meer persoonlijke dienstverlening, transparantie, zelfredzaamheid bij klanten en om stabiliteit voor de lange termijn te kunnen garanderen, is het management van Adabt op zoek gegaan naar overnamepartners met meer ervaring en domeinkennis. Deze zijn gevonden in de personen van Menno Lambooij en Sander de Wilt. Met deze stap is Adabt in staat de dienstverlening verder te optimaliseren door een breder aanbod van producten en diensten en meer slagkracht voor op maat geboden oplossingen.

Bekendheid in de sector

De nieuwe eigenaren van Adabt zijn geen onbekenden in de transport en logistiek sector. Menno Lambooij is al jaren gespecialiseerd in advies en projectmanagement op het snijvlak van transport en automatisering. Menno helpt transportbedrijven en logistiek dienstverleners met hun vraagstukken op het gebied van procesverbetering en ICT. Naast het grote netwerk aan vervoerders, dienstverleners en ICT leveranciers is Menno ook actief betrokken bij initiatieven op digitaliseringsgebied vanuit bijvoorbeeld de branchevereniging TLN, Stichting Uniforme Transportcode (SUTC), de overheid en Topsector Logistiek.

Sander de Wilt opereert vanuit dezelfde fascinatie voor transport en logistiek. Hij heeft zowel theoretische als praktische kennis en ervaring opgedaan bij logistieke dienstverleners en een vooraanstaande ICT-leverancier in deze branche. De afgelopen jaren hebben beide heren al veel samengewerkt. Sander heeft daarnaast ook zelf applicaties ontwikkeld op basis van moderne web-based technieken, waaronder een uitgebreid klantenportaal en een scanapplicatie voor warehouse en crossdock omgevingen. Sander heeft zich daarmee ook kunnen specialiseren in alle vormen van integraties tussen warehouse en transport gerelateerde applicaties.

Bedrijven nog beter ondersteunen bij datatransitie

Papier wordt in toenemende mate vervangen door digitale media; dat is een feit. Dit is uitdagend voor alle betrokken partijen, want er moet vertrouwen zijn in techniek en data. We staan nog aan het begin van deze transitie en er is dus op dit gebied nog veel winst te boeken. Zo zijn de benodigde investeringen om digitale verbindingen te realiseren nu nog vaak te hoog, de kennis ontbreekt, ondernemers zijn nog te afhankelijk van ICT-leveranciers en de techniek van kernsystemen als een TMS of WMS is in veel gevallen niet meer toereikend om integraties mee te maken. Kortom, bedrijven moeten de juiste tools en ondersteuning krijgen in het gebruik van ontwikkelingen als cloud technologie en veilig data delen met bestaande (en nieuwe) klanten en leveranciers. De kernwoorden hier zijn: eenvoudig, efficiënt en laagdrempelig.

Adabt wordt exclusief solution partner van Lobster_data

Het afgelopen jaar hebben Menno en Sander onderzoek gedaan naar het beste platform voor data-integratie. De wens om de bouw van koppelingen laagdrempeliger te maken is mede ontstaan door Menno’s betrokkenheid bij de ontwikkeling van standaarden voor uitwisseling van logistieke data. Daarnaast signaleren Menno en Sander een sterk groeiende vraag naar integraties tussen systemen bij hun klanten en relaties. Integraties die bij voorkeur transparant zijn (geen black box model), een monitoring functie hebben, zelfredzaamheid van de klant mogelijk maken en met een goede business case.

De keuze is gevallen op het platform van Lobster, het grootste integratieplatform in Duitsland. Dit platform is bij uitstek geschikt om integraties centraal te regelen zonder afhankelijk te zijn van de leveranciers van kernsystemen als TMS, WMS en financiële software. Het platform ondersteunt praktisch alle mogelijke bestandstypen en communicatievormen. Integraties kunnen opgebouwd worden zonder specifieke programmeerkennis en zijn te allen tijde (en goed gedocumenteerd) inzichtelijk. Transparant, toekomstbestendig en veilig.

Verder digitaliseren zonder programmeren

Inmiddels zijn al verschillende aansprekende vervoerders geholpen met integraties tussen hun opdrachtgever en het eigen TMS of WMS. Menno en Sander, de nieuwe ambassadeurs van Adabt, kennen de toonaangevende applicaties (o.a. TMS, WMS en financiële systemen) in de logistieke sector en zijn bovendien bekend met de industrie standaarden zoals het OTM, de TLN-standaarden en EDIFACT. Deze standaarden worden zeker ondersteund in het nieuwe integratieplatform. Ook de huidige klanten van Adabt moeten de komende tijd gaan profiteren van de nieuwe mogelijkheden. Vanaf 1 oktober 2021 zal de overgang van de huidige klanten van Adabt officieel bekrachtigd zijn en kan het nieuw vormgegeven Adabt verder bouwen aan de digitale toekomst van deze bedrijven.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden