Clicky

 
Transport Online - Siemens helpt bij aanleg 'Suezkanaal op spoor' in Egypte

Siemens helpt bij aanleg 'Suezkanaal op spoor' in Egypte

Siemens helpt bij aanleg 'Suezkanaal op spoor' in Egypte
01-09-2021 16:01 | Buitenland | auteur ANP/DPA

CAÏRO - Egypte gaat een hogesnelheidstreinlijn aanleggen die gaat lopen van de Rode Zee naar de Middellandse Zee. Het Duitse industrieconcern Siemens heeft opdracht gekregen om te helpen bij de aanleg van 'het Suezkanaal op spoor', zoals het project wordt genoemd.

De spoorlijn gaat lopen van Ain Sukhna aan de Rode Zee naar Alexandrië aan de Middellandse Zee. Dat traject heeft een lengte van 660 kilometer. Daar komen elektrische passagiers- en goederentreinen op te rijden. Die treinen worden door Siemens gebouwd. Het bedrijf levert ook signaleringstechnologie en onderhoudsdiensten voor de komende vijftien jaar.

Siemens werkt bij de aanleg samen met lokale partijen. In totaal is met de opdracht 4,5 miljard dollar, omgerekend 3,8 miljard euro, gemoeid. Daarvan gaat 3 miljard dollar naar Siemens. Het Duitse concern wist bij het meedingen naar het contract concurrentie van Chinese bedrijven en het Franse Alstom te verslaan.

De onderneming praat nog met Egypte over hogesnelheidslijnen die gaan lopen vanuit hoofdstad Caïro naar andere delen van het land. In totaal zouden de hogesnelheidslijnen dan een lengte van 1800 kilometer krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats