Clicky

 
Transport Online - Wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer bleef sterk in juli

Wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer bleef sterk in juli

Wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer bleef sterk in juli
31-08-2021 18:42 | Luchtvracht | auteur ANP

GENÈVE - De wereldwijde vraag naar luchtvrachtvervoer is ook in juli sterk gebleven vanwege het economische herstel van de coronacrisis. Volgens de internationale brancheorganisatie IATA steeg de vraag, gemeten in zogeheten vrachttonkilometers, die maand met 8,6 procent ten opzichte van juli 2019. Vanwege de grote impact van de coronapandemie op de sector vorig jaar maakt IATA de vergelijking met de situatie van voor de crisis.

De groei van de vraag ligt daarmee hoger dan het langjarig gemiddelde van circa 4,7 procent, aldus IATA. Wel was die iets minder sterk dan in juni toen sprake was van een stijging met 9,2 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2019.

In alle regio's nam de vraag toe, met uitzondering van Zuid-Amerika. De sterkste groei kwam voor rekening van Noord-Amerika.

"Juli was opnieuw een solide maand voor het wereldwijde luchtvrachtvervoer", zegt IATA-topman Willie Walsh in een verklaring. Hij denkt dat de groei voorlopig zal aanhouden. Wel zijn er risico's door de Delta-variant van het coronavirus, omdat daardoor leveringsketens en productielijnen verstoord kunnen worden wat weer gevolgen voor de luchtvrachtsector kan hebben, aldus Walsh.

Overigens ligt de capaciteit voor luchtvrachtvervoer nog wel altijd lager dan in 2019. Dat komt omdat er minder passagiersvliegtuigen vliegen. Zij nemen in de laadruimte ook een deel vracht mee. Om dit te compenseren worden meer vrachttoestellen ingezet.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats