Clicky

 
Transport Online - OV-chipkaart gestopt met app

OV-chipkaart gestopt met app

OV-chipkaart gestopt met app
31-08-2021 16:40 | Algemeen | auteur ANP

AMSTERDAM - De app OV-chipkaart is niet langer actief. Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart heeft volgens een woordvoerder besloten niet langer te investeren in de app, die aan vernieuwing toe was. Het bedrijf zegt dat de gebruikers van de app beter de website ovchipkaart.nl kunnen gebruiken.

Na klachten vroeg reizigersvereniging Rover Translink dinsdag waarom reizigers sinds enkele dagen niet meer gemaakte reiskosten kunnen bekijken in de app. Een woordvoerder van Translink bevestigt dat de app is gestopt, met als reden de invoering van OVPay. Dit behelst reizen met betaalpas of smartphone, waarvoor een nieuwe app wordt ontwikkeld. Daarmee wordt in de stadsbussen van Lelystad al geëxperimenteerd.

"Op de website ontvangen we 1 miljoen unieke bezoekers per maand, slechts 10 procent daarvan gebruikt de app", aldus de woordvoerder. "De app diende vernieuwd te worden, werd weinig gebruikt en laag gewaardeerd. Voor het controleren van de reishistorie kunnen mensen beter terecht op de website."

Translink werkt aan een nieuwe app voor OVPay. Dit nieuwe systeem wordt geleidelijk ingevoerd door openbaarvervoerbedrijven. Rover-directeur Freek Bos reageert verbaasd: "Dit is als verhuizen voordat het nieuwe huis gebouwd is. Keer op keer waarschuwen wij bij de ov-chipkaart: gooi geen oude schoenen weg voordat er nieuwe in huis zijn". Het gebruik van de website noemt hij een onhandig alternatief.

Translink stopt per 1 september ook met het Twitter-account om privacy-redenen. Het bedrijf noemt het onwenselijk dat reizigers privacygevoelige informatie delen op Twitter om hun problemen op te lossen. Bovendien maakten weinig klanten er gebruik van.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden