Clicky


Ruim 87.000 euro boete voor Deense vervoerder vanwege rij- en rusttijden fraude

Ruim 87.000 euro boete voor Deense vervoerder vanwege rij- en rusttijden fraude
31-08-2021 10:24 | Buitenland | auteur Redactie

HANSTHOLM - De Deense politie heeft een transporteur uit het Deense Halstholm in onderzoek. Het onderzoek heeft geresulteerd in totaal 59 overtredingen tegen de vervoerder en 53 overtredingen verdeeld over twaalf chauffeurs.

De totale boete zal zo'n 650.000 Deense kronen zijn, omgerekend ruim 87.000 euro.

De overtredingen, die betrekking hebben op Verordening nr. 165 van het Europees Parlement en de Raad van 2014 en Verordening nr. 561 van het Europees Parlement en de Raad van 2006, zijn begin 2021 voor een periode van ongeveer een maand van kracht geweest.

"Tachografen registreren snelheid en rij- en rusttijden en dit maakt ze belangrijk voor de verkeersveiligheid", legt de Deense politie uit. "Voorafgaand aan deze zaak is er dan ook veel werk verzet om de overtredingen te onderzoeken met collega's in Tungvognscenter Nord, die betrokken is bij de algemene wegvervoercontrole", zegt politiecommissaris Claus Kjær-Pedersen. “Het gaat om het creëren van veiligheid op het wegennet. Bovendien zijn de regels opgesteld om een ​​gelijk speelveld voor vervoerders te creëren”, voegt politiecommissaris Claus Kjær-Pedersen toe.

De zaak is nog in onderzoek en de betrokken chauffeurs en de vervoerder hebben nog geen definitief standpunt ingenomen over de aanklacht.

Foto's

  • VDS
    VDS