Clicky


Politie voert controles op goederentreinen op na stijging aantal migranten

Politie voert controles op goederentreinen op na stijging aantal migranten [+foto]
27-08-2021 09:31 | Buitenland | auteur Redactie

MÜNCHEN - Nadat dinsdag 24 augustus vier mensen illegaal Duitsland waren binnengekomen via een goederentrein op station Laim werden donderdag 26 augustus nog eens vijf illegalen gevonden op ene goederentrein. Dit keer op station Trudering.

Rond 10.30 uur zag een machinist hoe verschillende mensen van een goederentrein sprongen die op het station van Trudering stond en het spoorgebied introkken. Na een zoektoch kon de politie vijf mensen vinden in de directe omgeving van het treinstation. Uit onderzoek bleek dat het migranten waren die eerder via Oostenrijk waren binnengekomen.

De piloten van een helikopter van de Federale Politie Fliegerstaffel Oberschleißheim constateerden schade aan het dak van het zeildoek van één trailer op de trein. Deze werd opengeknipt tot circa twee vierkante meter. Een rood touw hing uit het gat in het zeildoek, dat de mensen blijkbaar van tevoren hadden vastgebonden. Aangenomen moet worden dat er meer mensen in de goederentrein zaten die onopgemerkt zijn ontsnapt.

De vijf mannen van Turkse afkomst variërend in de leeftijd van 21, 29 en 66 jaar werden gearresteerd.

De politie München heeft haar controles op de vracht- en rangeerterreinen in de hoofdstad van de deelstaat München opgevoerd.