Clicky

 
Transport Online - Acht doden door neerstorten blusvliegtuig boven Turkije

Acht doden door neerstorten blusvliegtuig boven Turkije

Acht doden door neerstorten blusvliegtuig boven Turkije
14-08-2021 15:24 | Ongevallen | auteur ANP/AFP/RTR/DPA

ANKARA - Een blusvliegtuig met acht inzittenden is zaterdagmiddag bij de bestrijding van de bosbranden in het zuiden van Turkije neergestort. Daarbij zijn vijf Russische militairen en drie Turkse inzittenden om het leven gekomen, meldt het Russische ministerie van Defensie.

Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu is een groot aantal reddingswerkers naar de plaats van de crash gestuurd. Turkse televisiezenders zonden beelden uit waarop een rookkolom te zien is die opstijgt uit bergachtig gebied.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, zei in een bericht op Twitter diep getroffen te zijn door de crash en zijn medeleven te betuigen aan de slachtoffers. "Hun heroïsche offer zal niet worden vergeten", aldus Cavusoglu.

Het blusvliegtuig was speciaal voor de brandbestrijding ingehuurd. Het gaat om een toestel van het type Beriev Be-200. Het vliegtuig stortte neer in de regio Kahramanmaras, nabij de grens met Syrië, meldde gouverneur Omer Faruk Coskun. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions