Clicky

 
Transport Online - Genua herdenkt 43 doden na instorten Morandi brug

Genua herdenkt 43 doden na instorten Morandi brug

Genua herdenkt 43 doden na instorten Morandi brug
14-08-2021 15:01 | Weer en Verkeer | auteur ANP/DPA

GENUA - Nabestaanden en autoriteiten hebben zaterdag stilgestaan bij de 43 slachtoffers van de instorting van de snelwegbrug in de Noord-Italiaanse havenstad Genua. Daar stortte drie jaar geleden om 11.36 uur de binnenstedelijke brug in de snelweg A10 van Noord-Italië naar de Franse grens in.

Op datzelfde tijdstip namen de aanwezigen bij de ceremonie een minuut stilte in acht, waarna de kerkklokken van de stad luidden en de sirenes van de schepen in de haven loeiden.

De getroffenen die drie jaar geleden hun huis verloren na de instorting gooiden witte rozen in de Polcevera-stroom. Een van de drie pylonen van het Polcevera-viaduct, ook wel de Morandi-brug genoemd, stortte op 14 augustus 2018 in tijdens een storm. Automobilisten verongelukten en bewoners van onder de brug gelegen woningen kwamen om het leven door de vallende brokstukken. Honderden mensen raakten dakloos.

Een mogelijke oorzaak van de ramp is het nalatig onderhoud van de brugconstructie met zijn stalen ophangkabels. Het proces tegen de vermeende verantwoordelijken loopt nog. Een voorlopige hoorzitting wordt in oktober gehouden. De Italiaanse premier Mario Draghi bevestigde opnieuw de toezegging van zijn regering om dergelijke "tragische en pijnlijke gebeurtenissen" niet opnieuw te laten gebeuren. "In Genua heeft de staat het vertrouwen van de burgers in de instellingen geschonden", aldus Draghi, die zei dat met de Morandi-brug "de fundamenten van beschaafd samenleven" zijn aangetast.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,102
Diesel1,722

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions