Clicky


Nippon Express rondt bouw van logistiek centrum luchthaven Schiphol af

Nippon Express rondt bouw van logistiek centrum luchthaven Schiphol af
10-08-2021 10:55 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

TOKYO - Nippon Express (Nederland) B.V., een lokale dochteronderneming van Nippon Express Co., Ltd., heeft de bouw afgerond van zijn logistieke centrum op de luchthaven Schiphol op Schiphol Trade Park, met een ceremonie op donderdag 15 juli om dat heugelijke feit te vieren.

Gevestigd op Schiphol Trade Park ongeveer 7 km ten zuidwesten van Amsterdam Schiphol Airport, een belangrijke Europese hub, biedt het centrum tweemaal zoveel ruimte als het NE Nederlands bestaande magazijn en is het bovendien een duurzame faciliteit met 60 m x 55 m aan dakoppervlak bedekt met zonnepanelen.

De pas geopende locatie is volledig uitgerust met speciale ruimtes met temperatuurregeling voor farmaceutische producten die opslag mogelijk maken in drie temperatuurzones, 15 °C tot 25 °C (constante temperatuur), 2 °C tot 8 °C (gekoeld) en -15 °C tot -25 °C (bevroren), naast speciale laadplaatsen om de logistieke behoeften van klanten in de farmaceutische industrie beter van dienst te kunnen zijn. Met het oog op de noodzaak om zware en lange vrachten te kunnen verwerken, zoals halfgeleidergerelateerde apparaten, zijn ULD-verwerkingssystemen ingebouwd die 6 m. (20 ft) grote pallets kunnen verwerken met als doel grotere vrachtitems te verwerken.

Omdat het met de bouw van dit nieuwe centrum zijn logistieke diensten in Nederland wil uitbreiden, zal NE Nederland haar inspanningen ten behoeve van de farmaceutische en halfgeleiderindustrie uitbreiden, beide aangemerkt als prioritaire sectoren in het bedrijfsplan van de Nippon Express Group.

 

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)