Clicky


Politie haalt vrachtwagen met gevaarlijke stoffen met gebroken remschijven van de weg

Politie haalt vrachtwagen met gevaarlijke stoffen met gebroken remschijven van de weg [+foto's]
03-08-2021 11:40 | Buitenland | auteur Redactie

MÜHLBERG - De Duitse politie heeft tijdens een controle op de Duitse A4 een trekker met oplegger uit Polen van de weg gehaald.

De vrachtwagen vervoerde gevaarlijkem stoffen. Daar viel, volgens de politie, niets op aan te merken. Bij controle van de technische staat van het voertuig bleek echter dat de remschijven op de vooras van de trekker waren gebarsten. Ook de remmen van de oplegger waren niet in orde.

Na de oppervlakkige controle van de agenten heeft eveneens een expert naar de technische staat gekeken. De de hier geconstateerde forse gebreken mocht de chauffeur met deze trekker met oplegger niet meer verder rijden.

Tijdens de controle van de digitale tachograaf werden snelheidsovertredingen vastgesteld door overschrijding van de maximumsnelheid van 80 km/uur met 21 km/uur, wat zal resulteren in een boete van 185 euro. Vanwege de technische mankementen aan het voertuig werd een boete van 295 euro opgelegd aan het verantwoordelijke transportbedrijf.

Het bedrijf zorgde er ook voor dat de gebreken in het remsysteem onmiddellijk werden verholpen, zodat de trekker-oplegger de volgende dag veilig zijn rit kon vervolgen.