Clicky


Nabestaanden vragen nieuw onderzoek dodelijk ongeval door vrachtwagenchauffeur die ook wordt verdacht van doodrijden motoragent

Nabestaanden vragen nieuw onderzoek dodelijk ongeval door vrachtwagenchauffeur die ook wordt verdacht van doodrijden motoragent
29-07-2021 22:24 | Overtredingen | auteur ANP

ROTTERDAM - De nabestaanden van een 79-jarige vrouw uit Hellevoetsluis die vorig jaar juli door een vrachtwagenchauffeur werd doodgereden, willen dat het onderzoek van justitie naar de zaak wordt heropend. Dat heeft advocaat Frank van Ardenne gezegd. De echtgenoot van de omgekomen vrouw heeft Van Ardenne in de arm genomen.

De vrachtwagenchauffeur is een 45-jarige inwoner van het Zuid-Hollandse Melissant. Hij zit in voorarrest op verdenking van doodslag op een 47-jarige motoragent. De vrachtwagenchauffeur reed de motoragent op 7 juli aan op de Waalhavenweg in Rotterdam, waarna de agent aan zijn verwondingen overleed. De vrachtwagenchauffeur reed door na de aanrijding. In 2015 was de chauffeur ook al betrokken bij een ongeval, waardoor een andere politieagent gewond raakte.

Van Ardenne legt uit dat dat het Openbaar Ministerie (OM) in de zaak van de omgekomen vrouw niet tot vervolging van de vrachtwagenchauffeur was overgegaan vanwege onvoldoende bewijs voor strafbare feiten. De advocaat bekijkt nu welke mogelijkheden er zijn om die zaak heropend te krijgen. "Er zou voor de drie ongevallen gekeken kunnen worden of er op essentiële punten overeenkomsten waren", aldus Van Ardenne.